Witteveen mode maakt doorstart met oud-directeur [update 29 aug]

AMSTERDAM, 23 augustus 2017 13:20 | Tessa van Glabbeek

Witteveen mode is overgenomen door een groep Nederlandse investeerders. De nieuwe eigenaar hoopt zo veel mogelijk winkels te behouden. Het bedrijf komt onder leiding van oud-directeur Barbara van Kolfschoten.

De doorstart voor Witteveen mode is een feit. De modeketen is overgenomen door een groep Nederlandse investeerders. Doel is zo veel mogelijk filialen en banen behouden, zo benadrukt curator Rinke Dulack in een persbericht: “Ik heb met hen de afspraak gemaakt dat zij tenminste zeventig procent van het winkelpersoneel een nieuwe baan zullen aanbieden.” Er werken zo’n 400 mensen bij het bedrijf.

Oud-directeur

De Nederlandse investeerders hebben oud-directeur Barbara van Kolfschoten aan het roer gezet. Er is niet bekend wie alle investeerders zijn. Dinsdag 21 augustus 2017 is de vennootschap Witteveen Retail opgericht, deze kent maar één directeur: Auratio BV. Dit is een consultancy bedrijf gericht op Fashion en Retail in handen van Van Kolfsschoten en haar man, jonkheer Hesselt van Dinther.

Snel beklonken

In een toelichting aan Quote laat jonkheer Hesselt van Dinther weten: “Ik weet ook niet echt wie de investeerders zijn, buiten dat ze Nederlanders zijn.” Hij bevestigd wel dat zijn vrouw een paar dagen geleden is benaderd door de investeerders om aan het roer te gaan staan “ Het is toch het bedrijf waar ze zeventien jaar heeft gewerkt. Het was snel beklonken, daarbij kwam het ook goed uit dat haar laatste opdracht net afgelopen was.”

Belastingschuld

Witteveen Mode B.V. werd op 25 juli 2017 failliet verklaard door de Rechtbank Midden-Nederland. Het faillissement werd aangevraagd door de Belastingdienst. Aandeelhouder Jürgen Spies liet in een eerdere reactie op het faillissement weten: “Sinds de overname in februari 2016 (door investeringsmaatschappij O&C Investments, red.) is de belastingschuld aanzienlijk teruggebracht, echter kon Witteveen niet voldoen aan de door de Belastingdienst geëiste directe aflossing van de huidige achterstand." Eerder werd al bekend dat de keten een goede kans maakte op een doorstart. 

 

Update 29 augustus:

Philippe Hes is één van de investeerders achter de doorstart van modeketen Witteveen. Dat meldt zakenblad Quote. Philippe Hes is medeoprichter van festivalorganisatie 4PM Entertainment. Ook zijn vader Lex Hes, voormalig eigenaar van de jeansketen Skooter, is betrokken bij de doorstart. De familie Hes zit volgens RTL Z ook achter de doorstart van Charles Vögele. Daarnaast zijn er nog een aantal anonieme investeerders die de doorstart van Witteveen mogelijk maken.

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.