H&M in zee met Moschino, Weekday lanceert collectie met Fila en stipendium voor Bas Kosters

AMSTERDAM, 16 april 2018 14:29 | Rik de Langen

Op donderdag 19 april verschijnt de nieuwe samenwerkingscollectie van Weekday en sportmerk Fila. Verder: H&M gaat samenwerken met Jeremy Scott van Moschino, Bas Kosters krijg 8e Modestipendium uitgereikt en wat is het bestverkocht bij kledingzaak Ninke in Den Bosch?

Weekday lanceert een collectie met Fila 

Op donderdag 19 april verschijnt de nieuwe samenwerkingscollectie van Weekday en sportmerk Fila. Dat melden de twee bedrijven via een persbericht. De collectie bestaat uit 20 items, voor zowel mannen als vrouwen. "De streetwear geïnspireerde en functionele sportswear-items van Fila zijn verenigd met de minimalistische visie van Weekday. Het resultaat is een een unieke co-branded collectie die staat voor 'Strength in Unity'." Online shoppers kunnen 18 april al om 17 uur terecht voor de kleding. 

Bas Kosters krijg 8e Modestipendium uitgereikt

De mode-ontwerper Bas Kosters heeft het achtste Cultuurfonds Mode Stipendium ontvangen. Kosters (1977) doet volgens de jury "op diep persoonlijke wijze veel recht aan het medium mode en brengt daarbij continu een ode aan de eigen essentie: bewustwording van en respect voor de menselijke maat. Kosters’ handschrift verenigt moeiteloos eenvoud en poëzie”. 

Het Cultuurfonds Mode Stipendium, in 2011 ingesteld door een anonieme mecenas (kunstbeschermer), is de grootste prijs die een modeontwerper in Nederland kan ontvangen. Dit Stipendium bestaat uit een wisseltrofee (een poedel ontworpen door Atelier Ted Noten) en een geldbedrag van €50.000,-.

Dit is het bestverkocht bij Ninke in Den Bosch

Ben je ook benieuwd wat momenteel bij andere vrouwenmoderetailers het best verkoopt? Deze maand belden we met Ninke Peijs van Ninke fashion & style in Den Bosch. ““Het gaat al goed, ik loop voor op vorig jaar. Het is soms lastig te zeggen waar dat mee te maken heeft. Mijn vaste klanten komen altijd vroeg in het seizoen. "

H&M gaat in zee met Moschino voor de nieuwe designercollectie

H&M gaat samenwerken met Jeremy Scott van Moschino. Hij is de volgende grote ontwerper die een collectie voor het Zweedse modemerk gaat ontwerpen. Het nieuws werd bekendgemaakt op het Amerikaanse muziekfestival Coachella door model Gigi Hadid en werd live gestreamd op Instagram. Scott en Hadid droegen al de eerste items uit de collectie, die verschijnt in november 2018.

Tentoonstelling: Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years

De tentoonstelling ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’, ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse luxueuze modehuis Viktor&Rolf, toont een aantal van de meest indrukwekkende en innovatieve werken van het Nederlandse designduo Viktor&Rolf in de Kunsthal Rotterdam. Op 26 mei wordt de tentoonstelling feestelijk geopend in aanwezigheid van Prinses Mabel van Oranje-Nassau.

Al 25 jaar leidt de symbiotische samenwerking tussen Viktor Horsting en Rolf Snoeren tot compromisloze schoonheid en uitzonderlijke collecties. De resultaten van deze samenwerking zijn niet te herleiden tot wat een ieder heeft bijgedragen. Zelf zeggen ze hierover: “ We often play with the idea of two people being one, or both of us being of one mind, and we play with our image to express that. ” 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.