Twinset vaart nieuwe koers en lanceert mannenmode

Amsterdam, 11 oktober 2017 10:22 | Mehtap Gungormez

Het Italiaanse modemerk Twinset vaart een nieuwe koers. Onderdeel van die nieuwe richting is de lancering van een mannenmodelijn.

De eerste ontwerpen van de nieuwe mannenmodelijn van Twinset zijn zowel te zien op de Instagram-pagina als in de webshop van het merk. Twinset, die bekend staat om zijn knitwear, heeft uiteraard voor mannen ook breisels toegevoegd, maar ook broeken, jassen en shirts zijn onderdeel van de eerste herencollectie. 

Carlyle

Twinset kondigde eerder aan dat het merk een nieuwe koers gaat varen. Na het afscheid van de oprichter en voormalig creatief directeur van het merk, Simona Barbieri, is het modelabel in handen gekomen van Carlyle. Deze Amerikaanse investeringsfonds had al eerder 72% (2013) en later 90% (2015) van de aandelen gekocht, maar nu is Twinset volledig in handen van Carlyle. 

Behalve het lanceren van een mannenmodelijn heeft het merk ook besloten zijn naam te veranderen van Twin-Set Simona Barbieri naar Twinset. Ook zijn Lara Davies en Bill Shapiro aangesteld als de twee creatief directeuren van het merk. Shapiro was hiervoor al jaren verantwoordelijk voor de mannenlijn van Moschino, terwijl Davies haar sporen heeft verdiend bij merken als Chloé en Alberta Ferretti.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.