Tuunte opent in rap tempo Zusje-winkels

Begin mei opende de Achterhoekse kledingketen Tuunte twee nieuwe winkels van het vrouwenmodeconcept Zusje van Tuunte: in Apeldoorn en in Harderwijk. De komende maanden zullen in rap tempo een flink aantal andere winkelopeningen volgen.

De Zusje-winkels zijn iets kleiner dan de reguliere Tuunte-filialen en hebben een warme, gezellige uitstraling. Bij Zusje van Tuunte ligt de focus op vrouwenmode. “De Zusje-winkel ontstond in mei 2016 spontaan omdat we in Doetinchem een klein pandje konden betrekken waarin we geen kindermode kwijt konden”, vertelde directeur Louis van Andel eerder dit jaar al in een interview met Textilia. “Dat heeft een boetieksfeer en bevalt goed.”

Synergie

Een kleinere winkel heeft een hogere omzet per vierkante meter en minder kosten, lichtte Van Andel de voordelen toe. Daarnaast levert het synergie op met de andere winkels. “We hebben in Doetinchem ook een Tuunte-winkel en één plus één is hier echt drie. De winkels profiteren van elkaars voorraad en daarnaast is het goed voor de herkenbaarheid bij de consument om twee winkels in één plaats te hebben. Met Zusje willen we dan ook zeker uitbreiden. Juist via franchise.”

Rap tempo

Er zijn nu vier winkels van het nieuwe vrouwenmodeconcept Zusje van Tuunte. In Maassluis opende begin april 2017 het eerste franchisefiliaal onder de naam Zusje van Tuunte en daar zijn deze maand de winkels in Harderwijk en Apeldoorn bijgekomen. Het is de bedoeling om in ‘rap tempo’ meer winkels onder dit concept te openen, liefst in samenwerking met zelfstandige ondernemers.

Tachtig winkels

Tuunte is van oorsprong een dorpswinkelconcept uit de Achterhoek. De meeste van de 40 Tuunte-zijn dan ook te vinden in Oost-Nederland. Inmiddels zijn verschillende kleine winkels in de dorpen gesloten en wordt er voor uitbreiding gekeken naar de rest van Nederland. Zo zijn er al Tuunte-winkels in Barneveld, Veenendaal, Nieuwegein en Zoetermeer. Van Andel wil de keten laten groeien tot zeventig tot tachtig winkels, deels in samenwerking met zelfstandige ondernemers.

Libelle Zomerweek

In de Achterhoek is Tuunte welbekend. Om de naamsbekendheid in de rest van het land te vergroten wordt geïnvesteerd in marketing. Deze week staat Tuunte voor het eerst op de Libelle Zomerweek in Almere, die plaats vindt van 15 tot en met 21 mei. Het Tuunte-paviljoen meet 36 vierkante meter en heeft dezelfde warme sfeer als het concept Zusje van Tuunte. Met veel groen, planten en gemoedelijkheid brengt Tuunte een beetje Achterhoek naar Almere.

Tuunte Libelle Zomerweek 2017 (3) Tuunte Libelle Zomerweek 2017 (2) Tuunte Libelle Zomerweek 2017 (4) Tuunte Libelle Zomerweek 2017 (5) Tuunte Libelle Zomerweek 2017 (1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.