Sylvie Meis tweede maal gezicht Hunkemöller

Amsterdam, 13 oktober 2014 14:03 | Cintha Rood

Kerst draait voor Hunkemöller om verleiden en glamour. Sylvie Meis werd een tweede maal ingeschakeld door het lingeriemerk om daar een handje mee te helpen.

Hunkemöller presenteerde vorige week de kerstcollecties van komend seizoen groots in het Transformatorhuis in Amsterdam-West. Hoofdontwerper Zoë Price-Smith sprak met Textilia. “We hebben de trends van de catwalks dit seizoen vertaald naar onze lingeriecollecties. Opvallende details? Bij de Passionate Reds-collectie vind je een zweem van bondage terug in de ontwerpen. In alle collecties zit wel een item met focus op de rug. Bij bovenmode zie je namelijk veel strapless en transparante stof op de rug, daar spelen we op in. Mijn inspiratiebron voor deze collectie? Dat is toch verleiden en glamour. Balconettes, push-up, babydolls, you name it. Zulke verleidelijke noten horen gewoon bij een kerstcollectie. Blauw, roze en bordeaux zijn dé kleuren dit seizoen, en rood zal altijd een hoofdrol spelen tijdens de feestdagen.”

Britse verleiding

Juwelen in combinatie met lingerie, longline-beha's en knipogen naar klassieke details komen in alle sublijnen van Hunkemöllers kerstcollectie rijkelijk voor. Zo ook in de samenwerking met Sylvie Meis, die tegen een achtergrond van herkenbare Londense decors is geschoten. Price-Smith: “Sylvie heeft in Londen gewoond en ik kom er vandaan, genoeg reden om voor deze stad als inspiratiebron te kiezen. Na de collectie in Parijs is dit onze tweede samenwerking. Deze ontwerpen zijn wat meer edgy en fashionable, maar nog helemaal Sylvie. Dat houdt in: aandacht voor details en glamour. Veel lichtroze, zwart en kant, borduursels en verschillende soorten cups.” Ook hier gaat de aandacht veel naar de achterkant van de sets: lange sieraden over de rug of ingewikkelde kantconstructies. De nachtmode is uitgebreid met echt Britse onesies en klassieke ruitpatronen, kleine strass-steentjes, pompoms en een vrouwelijke kijk op relaxen tijdens de koude winterdagen.

Meer informatie: www.hunkemoller.nl

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.