Bedrijf van kledingmerk People's Avenue is failliet verklaard

AMSTERDAM, 2 februari 2018 09:43 | Rik de Langen

De besloten vennootschap van het Amsterdamse duurzame kledingmerk People's Avenue is op 30 januari 2018 failliet verklaard.

De rechtbank in Amsterdam heeft de bv van kledingmerk People's Avenue failliet verklaard. Het is op dit moment nog onduidelijk wat de oorzaak is en wat de gevolgen zullen zijn. Zowel de curator als eigenaar Roland Wiechert zijn niet bereikbaar. De webshop lijkt nog wel operationeel, maar volgens een klacht op internet zou de webwinkel al maanden dicht zijn en wordt er niet meer geleverd. Ook op social media is het al lange tijd stil. Bij de winkels in Haarlem en Amsterdam wordt niet opgenomen.

Focus op streetwear

Vorig jaar september interviewde Textilia eigenaar Roland Wiechert. Het kledingmerk besloot toen zich volledig te richten op streetwear. Op 25 oktober 2017 lanceerde het de vernieuwde collectie. Roland Wiechert zei toen: “Het is mijn missie een duurzaam product toegankelijk te maken voor een groot publiek.” Die missie lijkt nu niet volbracht te kunnen worden.

Nieuwe distributiestrategie

People’s Avenue veranderde vorig najaar ook de distributiestrategie. Het merk stopte met de wholesale-activiteiten in Nederland. “Onze focus ligt in eerste instantie voornamelijk op het Midden-Oosten, wat een sterke markt is voor ons. Daarnaast richten we ons op opkomende markten”, verklaarde Wiechert toen. Het merk had een webshop en drie winkels; twee in Amsterdam en één in Haarlem.

Duurzaam productieproces

People’s Avenue is opgericht nadat eigenaar Roland Wiechert een bezoek bracht aan een textielfabriek in India waar hij schrok van de arbeidsomstandigheden. Dit gaf hem het idee om een kledingmerk te beginnen waarbij elk onderdeel van het productieproces eerlijk, duurzaam en milieubewust is.

Zo maakte People’s Avenue gebruik van een volledig gesloten recycle-systeem waarmee 98 procent van het water wordt hergebruikt tijdens het productieproces. Daarnaast maakte het merk ook gebruik van duurzame stoffen zoals biologisch katoen, modal, lyocell, gerecycled polyester en bamboe.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.