Onderzoek: 56% van de Nederlandse vrouwen trekt niet aan wat ze wil

AMSTERDAM, 16 september 2019 09:00 | Cintha Rood

Uit onderzoek in opdracht van uitgeverij Sanoma blijkt dat een meerderheid van de Nederlandse vrouwen niet aantrekt wat ze wil aantrekken. De belangrijkste reden hiervoor? De mening van anderen.

Het onderzoek werd gedaan onder 4731 Nederlandse vrouwen. Hieruit bleek dat met name vrouwen met maat 42 – de gemiddelde maat van de Nederlandse vrouw –  niet dragen wat ze eigenlijk zouden willen. Vrouwen die zich negatief uitspreken over andermans kledingkeuze hebben het vaakst maat 38-40.

Zelfverzekerd

Voor een groot deel van de ondervraagde vrouwen (97 procent) draagt kleding bij aan hoe zelfverzekerd ze zich voelen. De gemiddelde Nederlandse vrouw geeft zichzelf een 7,5 als het gaat om zelfverzekerdheid. De partner lijkt de grootste invloed te hebben op de kledingkeuze: de helft  van de vrouwen geeft aan vooral naar de mening van de partner te luisteren. Meer dan de helft (58 procent) geeft aan dat ze weleens negatieve opmerkingen over haar kleding heeft gekregen. Van de ondervraagde vrouwen heeft 60 procent zelf weleens een negatieve opmerking gemaakt.

Veilige outfit

Voor 72 procent van de vrouwen heeft kleding invloed op hoe veilig ze zich voelen. En hoe ouder de vrouw wordt, des te veiliger ze zich voelt. Om zich veiliger te voelen kleedt 37 procent zich anders. En 24 procent gaat zich praktischer kleden vanaf het moment dat ze moeder zijn geworden. 80 procent van de vrouwen vindt dat leeftijd van invloed is op wat iemand zou kunnen dragen. Ook vindt 67 procent dat de kledingmaat invloed heeft op hoe iemand zich zou moeten kleden. Opvallend is dat dit voornamelijk geldt voor vrouwen met kledingmaat 42 in de leeftijd 25-35 en 45-65 jaar.

 

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.