Oger gaat 2.000 werkzoekenden helpen met pak

amsterdam, 8 juni 2016 09:59 | Mehtap Gungormez

Pakkenlabel Oger helpt 2.000 werkzoekenden met een sollicitatieoutfit. Het label gaat zowel mannen als vrouwen die naar werk zoeken in een geschikte outfit steken, om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Oger doneert de outfits met een gezamenlijke waarde van €300.000 aan stichting Dress for Succes. Het 25-jarige familiebedrijf geeft de pakken omdat ze anderen “willen laten meeprofiteren van hun succes". “2014 en 2015 waren voor ons goede jaren”, zegt Sander Lusink, brand director van Oger. “We willen daarom wat terugdoen voor de samenleving, óók voor mensen die nog niet onze klanten zijn.”

Eerste indruk

“Bij een sollicitatiegesprek of zakelijk gesprek is een eerste indruk enorm belangrijk en dat begint bij je kleding,” zegt Manager Corina Koekenbier van Dress for Succes. “Als je er goed uit ziet, voel je je goed, heb je meer zelfvertrouwen en dat straal je uit. Dat vergroot weer de kans op succes. De kleding van Oger is van goede kwaliteit en zit perfect. Dat gaat onze bijstandsgerechtigde werkzoekenden zeker die extra boost geven.”

LEES OOK Waarom het slim is om een pak te dragen

Oger is opgezet door Oger Lusink, die in 1990 zijn eerste winkel in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat opende. Onlangs heropende het merk zijn maatwerkafdeling in die zaak. Het bedrijf zal in de nabije toekomst volledig worden overgenomen door zijn zoons Sander en Martijn Lusink, die nu al mede-eigenaar zijn van Oger. 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.