Nu in Textilia #4: interview met ceo Tarek Müller van About You en 6 pagina's beurstrends

AMSTERDAM, 12 februari 2018 09:00 | Rik de Langen

In de nieuwste editie van Textilia een interview met ceo Tarek Müller van de Duitse modewebshop About You, 6 pagina's vol beurstrends en een kijkje in de kassa en achter de schermen bij Pek en Kleren in Amsterdam. Verder rubrieken Marktcijfers, Mode-icoon en Close-up.

Interview met Tarek Müller, ceo van e-tailer About You: ‘Beginnen in Nederland was een goede zet’

In oktober maakte de Duitse e-tailer About You zijn entree op de Nederlandse markt met een grootse reclamecampagne. Mede-oprichter en ceo Tarek Müller kijkt terug op de eerste maanden in Nederland en onthult de ambities voor de toekomst. "De impact van de campagne was verbazingwekkend"

Gespot op de beurzen: 6 pagina’s trends voor de inkoop winter 2018-2019

Retro invloeden zijn enorm belangrijk in de collecties voor winter 2018-2019, signaleerden de vakredacteuren van Textilia op de mode-beurzen in Amsterdam, Berlijn en Florence. In alle segmenten zijn corduroy en teddy prominent aanwezig. Maar vergeet ook de coltrui, de houtje-touwtje-jas en de geruite items niet. Het mannenpak is key  in vrouwenmode en outdoorsport beïnvloedt zowel mannenmode als Street X Active. Het modebeeld is kleurrijk, waarbij vooral geel en paars opvallen als de nieuwe kleuren. 

Een kijkje in de kassa en achter de schermen bij Pek en Kleren in Amsterdam

Nederlanders staan niet bepaald bekend om loslippigheid als het gaat om hun portemonnee. Maar Pek en Kleren in Amsterdam geeft openheid van zaken aan de hand van een bongemiddelde. Oorspronkelijke bewoners en jonge hippe gezinnen: iedereen is welkom in ‘klein warenhuis’ Pek en Kleren in Amsterdam-Noord van Freya Brown en Marike Holla. “De winkel hoeft niet te perfect.”

Mode-icoon: de jumpsuit

Sommige items leggen een lange weg af voor ze de status van mode-icoon bereiken. De jumpsuit is in veel vrouwenmodecollecties een vaste waarde. Een basic die elk seizoen in andere kleuren of prints opduikt en vaak tot de bestverkochte artikelen mag worden gerekend. Niet zo gek: je bent in één keer klaar met aankleden en hoeft er alleen nog het juiste paar schoenen bij aan te trekken. Maar wist je bijvoorbeeld dat de jumpsuit was bedoeld om mee te parachutespringen?

Markt in cijfers: omzetontwikkelingen in 2017

Het vierde kwartaal was het enige van 2017 waarin de omzet van modewinkels daalde, blijkt uit de Fashionscan van Gf K voor brancheorganisatie Inretail. Het hele jaar 2017 wordt wél positief afgesloten, met een mooie omzetplus van 4,6 procent.

Close-up: Otto Klein (Collections, Ichi, Sisters Point)

Wie is Otto Klein (49), eigenaar en oprichter van Collections en agent van onder meer Ichi en Sisters Point? In de rubriek Close-up beantwoordt hij 15 persoonlijke vragen. ‘Muizen krijgen mij echt op de kast’


Wil je het héle jaar door op de hoogte zijn van alle ins en outs van de modebranche? Sluit dan een jaarabonnement af. Twaalf edities per jaar en toegang tot alle exclusieve content op de website. En natuurlijk tweemaal per jaar de kleurkaarten met de nieuwste modekleuren.


Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.