Nu in Textilia #12: kleurkaarten voor winter 2019-2020, Royal Republiq, en Even Afrekenen bij House of Lena

AMSTERDAM, 11 december 2018 08:00 | Rik de Langen

In de nieuwste Textilia, die dinsdag 11 december is verschenen, de nieuwe kleurkaarten met de modekleuren voor het winterseizoen 2019-2020, mét uitleg van onze trendforecasters. Verder een interview met ceo Nicolas Kjaer van Royal Republiq, marktcijfers van het afgelopen kwartaal, een blik op het bongemiddelde van House of Lena in Leidsche Rijn en combinatietips voor de nieuwe modekleuren.

Bij de kleurkaarten: hoe maak je combinaties met de nieuwe modekleuren?

Trouwe abonnees is het ongetwijfeld opgevallen dat de kleurkaarten vanaf dit seizoen nog praktischer in gebruik zijn. De verdeling in naturellen, basis- en accentkleuren vind je nu óp de kaarten. We denken dat dit goed van pas komt bij het inkopen en samenstellen van de collecties voor komend winterseizoen. Op de volgende pagina’s is hierdoor ruimte voor iets nieuws: combinatietips van onze gerenommeerde trendforecasters die in een oogopslag duidelijk maken wat zij bedoelen met de kleurverdeling op hun kaart.

 


Interview met Nicolas Kjaer, oprichter van schoenen- en tassenmerk Royal Republiq: ‘Ik wil producten maken die vintage kúnnen worden’

Dat de naam Royal Republiq niet iedereen bekend in de oren klinkt, deert oprichter en ceo Nicolas Kjaer niet. De (retail)klanten die er voor hem toe doen, weten het Deens-Nederlandse merk wel te vinden. En die komen inmiddels uit meer dan veertig landen. “De wereld wordt elke dag kleiner.”

 


Markt in cijfers: Fashionscan derde kwartaal 2018

Omzetontwikkeling derde kwartaal 2018In het derde kwartaal van 2018 is de omzet van moderetailers stabiel gebleven ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, blijkt uit de Fashionscan van Gf K voor Inretail. Dat komt door een groei van de online omzet, want de omzet van de fysieke winkels daalde.

 


Een kijkje in de kassa en achter de schermen bij House of Lena in Utrecht

Je eerste winkel starten in een nieuw winkelgebied. Babette Boers (38) waagde de stap. Sinds augustus 2018 bestiert ze vrouwen- en kinder-modewinkel House of Lena in het Utrechtse Leidsche Rijn Centrum.

 


Verder nog:

  • Jaaroverzicht 2018: de highlights en veel felicitaties
  • Beurzenoverzicht: nieuws en tips voor het aanstaande inkoopseizoen
  • Etalage, met inkooptips, modenieuws en inspiratie

 


Sluit nu een Textilia Totaal Jaarabonnement af en ontvang 12 keer per jaar het blad met interviews, achtergronden en marktcijfers uit de modebranche, plus onbeperkt toegang tot alle artikelen op onze website. Ook ontvang je twee keer per jaar de kleurkaarten, speciaal voor onze abonnees samengesteld door onze trendwatchers, en krijg je korting op evenementen als de Trenddag.

Heb je geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden.

bestellen-icoon


 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.