Nederlands mannenmodelabel Futura stopt

Het modelabel Futura, dat twee jaar geleden is begonnen als mannenmodemerk, houdt op te bestaan. Dat heeft het trio achter het merk, Anne Bosman, Sanne Schepers en Tom Renema, onlangs bekendgemaakt.

Dit meldt Fashionweek.nl.

Jeugdvrienden

“Futura heeft zich in korte tijd op diverse plaatsen weten te manifesteren”, zeggen de ontwerpers Sanne Schepers en Anne Bosman in een verklaring. “Daarbij hebben we veel enthousiasme en support gekregen. We zijn iedereen die ons gesteund heeft in die tijd heel erg dankbaar! Het besluit om per 31 december te stoppen hebben we samen genomen. We zijn trots op wat we hebben bereikt en kijken met plezier terug op deze prachtige tijd.” 

Futura werd in 2014 opgericht door jeugdvrienden Tom Renema en Anne Bosman, gebaseerd op het gelijknamige underground T-shirt merk van Renema's ouders. Anne Bosman liet aan Textilia weten dat hij na zijn studie Central St. Martins en stages bij Christopher Kane graag een eigen label wilde beginnen. "Als zeventienjarigen droomden we al over een eigen label en die droom bleken we nog steeds te hebben," zei hij destijds. Later sloot ontwerpster Sanne Schepers zich aan bij het duo om zich te gaan focussen op vrouwenmode. 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.