Nederlander heeft vertrouwen in contant geld, Hermès opent nieuwe zaak en late digitalisering was zegen voor Inditex

AMSTERDAM, 20 mei 2019 18:22 | Tessa van Glabbeek

Nederlanders hebben vertrouwen in contant geld, zo blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank. Verder: Hermès opende afgelopen weekend een nieuwe winkel op de P.C. Hooftstraat en de late digitale tranformatie van Inditex was volgens de ceo een zegen. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 20 mei.

Inditex-ceo: "Late digitale transformatie was zegen"

De ceo van Inditex heeft gezegd dat de late digitale transformatie van zijn merken (o.a. Zara, Berschka en Pull & Bear) een zegen voor het bedrijf was, zo schrijft Retaildetail. Dat gaf Inditex meer tijd voor het ontwikkelen van een sterk bedrijfsmodel. Het bedrijf had tot 2010 nog geen enkel verkoopkanaal voor de merken. Nog steeds is het een werk in uitvoering: Volgend jaar wil het Spaanse concern zijn acht modelabels wereldwijd online aanbieden.

DNBulletin: Nederlanders hebben vertrouwen in contant geld

De Nederlandsche Bank heeft weer het tweejarige onderzoek uitgevoerd over contant geld. Hieruit blijkt dat de meeste Nederlanders nog altijd bankbiljetten (83 procent) en munten (90 procent) op zak. Het contante geld bewaart het publiek vooral in een portemonnee, een telefoonhoesje of los in de zak. Jonge mensen geven vaker aan geen bankbiljetten bij zich te hebben (26%). Verder krijgen vrijwel alle ondervraagden wel eens een van de lagere denominaties (EUR 5, 10, 20 en 50) in handen. Van de drie hoogste denominaties heeft 45% van de ondervraagden het biljet van EUR 100 het afgelopen jaar vastgehouden, met daarop volgend de EUR 200 (20%) en EUR 500 (12%).

De ondervraagde groep heeft een groot vertrouwen in de echtheid van de biljetten. Sinds 2005 neemt dit vertrouwen gestaag toe. Bij de laatste meting geeft 89% een rapportcijfer van 7 of hoger en 63% geeft zelfs een 8 of hoger. Vertrouwen in de echtheid van bankbiljetten die uit een geldautomaat komen is het hoogst (90% geeft een 8 of hoger). Bij biljetten die als wisselgeld van een winkelier worden ontvangen is dat vertrouwen iets minder, maar nog steeds geeft meer dan de helft van de ondervraagden een 8 als rapportcijfer.

Hermès opent op P.C. Hooftstraat

 Luxelabel Hermès heeft op 18 mei 2019 een nieuwe winkel geopend op de Pieter Cornelisz Hooftstraat in Amsterdam. De nieuwe locatie ligt op loopafstand van de eerste Nederlandse Hermès-winkel, die in 2006 opende. In een persbericht laat het modehuis weten: “Met deze vergrote nieuwe winkel brengt Hermès een ode aan de relatie met de lokale clientèle  als een blijk van vertrouwen in de Nederlandse markt.

Centraal Museum voegt ontwerpen en borduurraam Jan Taminiau toe aan collectie

Het Centraal Museum voegt drie bijzondere ontwerpen van Jan Taminiau toe aan zijn modecollectie. Het gaat om een schenking van een ensemble uit zijn Check, Check Mate-collectie uit 2009. Deze collectie staat symbool voor het vroege, meer experimentele werk van Jan Taminiau en is één van de bekendste ontwerpen uit zijn beginperiode. Daarnaast kocht het museum een cocktailjurk met bijbehorend schetsontwerp op een borduurraam uit de collectie Robotic Nature uit 2016. De ontwerpen waren eerder te zien in de tentoonstelling Jan Taminiau: Reflections, die in 2018 bijna honderdduizend bezoekers naar het Centraal Museum trok.

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.