Mud Jeans rapporteert eerste duurzame resultaten

Amsterdam, 14 maart 2019 11:28 | Margreet Anches

Het circulaire Nederlandse denim merk Mud Jeans geeft in een eerste ‘sustainability rapport’ inzicht in de impact van diens duurzame productieketen en eindproducten. Daarnaast blikt de onderneming vooruit op duurzame doelstellingen die het voor 2020 wil behalen.

Mud Jeans publiceert het duurzaamheidsrapport op de website. Volgens het bedrijf heeft het als duurzaam merk en B Corp. de afgelopen jaren de nodige impact gemaakt qua verduurzaming. Onder het mom van ‘moderne transparantie’ geeft het daarom geïnteresseerden een kijkje in diens handel en wandel. 

 

Driehonderd miljoen water 

Door de circulaire insteek van Mud Jeans heeft het de afgelopen drie jaar driehonderd miljoen liter water bespaard. In diezelfde periode heeft het bedrijf 700.000 kilo co2 bespaard en 12.000 jeans gerecycled. Het label produceert bewust in niet al te verre oorden. Dit stelt het team in staat de fabrieken regelmatig te bezoeken. In Spanje worden gerecycled katoen en oude jeans gebruikt voor nieuwe jeans. Goede werkomstandigheden vindt Mud Jeans belangrijk en daarom heeft het een Code of Conduct vastgesteld. 

 

Doelstellingen

Mud Jeans kijkt ook vooruit. De onderneming heeft de nodige doelstellingen, te behalen voor 2020. Zo wil het komend jaar 100 procent gerecyclede denimstof in gebruik nemen. Alle onderdelen van Mud Jeans moeten recyclebaar zijn. Daarnaast wil het merk het CO2 gebruik verder terugdringen en wil het de werkomstandigheden in de Tunesische fabriek verder onder de loep nemen en toetsen. 

 

Lees het volledige rapport hier

 

Mud Jeans insta

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.