Modemusthaves stopt ermee

AMSTERDAM, 7 september 2017 14:25 | Rosita van der Kwaak

De webshop Modemusthaves stopt er na 6,5 jaar mee. Dat maakte oprichter Elise van Wonderen deze week bekend op de website. Daar laat ze weten dat ze stopt op het hoogtepunt. “Het Modemusthaves-sprookje stopt.”

Elise van Wonderen opende in mei 2011 de webshop Modemusthaves. Vooral de ‘musthave’ items, mooie fotografie en aanpak op social media vielen op en maakten dat de webshop snel groeide. Het eerste jaar doet ze alles zelf en runt ze haar bedrijf vanuit het kantoor van I Love Fashion News, het bedrijf van haar zus Annic van Wonderen. Interessant detail: zij stopte in 2009 ook na 6,5 jaar met haar succesvolle website. Die werd omgedoopt tot Annicvw.com en kreeg een nieuw concept.

Succesen

Enkele van de successen van Modemusthaves: bestsellers waarvan duizenden stuks werden verkocht, de app die op nummer 1 stond in de App Store, pop-up stores, een festival en samenwerkingen met merken als Opel, Moschino en L'Oréal. ModeMusthaves.com heeft ruim 200.000 fans op Facebook en meer dan 160.000 volgers op Instagram.

Hoogtepunt

“En dan, dan komt er dus die dag waarop alle dromen zijn uitgekomen en alle doelen, hoe gek ze soms ook waren, zijn behaald”, schrijft Elise van Wonderen. Waarna ze tot de conclusie kwam dat stoppen op het hoogtepunt de allerbeste beslissing was. Tegen Fashion United vertelt ze dat deze beslissing niet is voortgekomen uit financiële overwegingen en dat het afgelopen jaar zelfs het beste jaar ooit van het bedrijf was.

Toekomst

Hoe lang de webshop nog open blijft is afhankelijk van het verloop van de finale uitverkoop, genaamd Happily Ever After Sale. De prijzen lopen af, maar wanneer de volgende ronde is en hoe laag de prijs gaat worden, is een verrassing. Uiteraard wordt de voorraad niet meer aangevuld. Niet duidelijk is wat er met de website Modemusthaves.com gaat gebeuren en wat Elise van Wonderen hierna gaat doen. “Er zijn heel veel opties mogelijk, deze houd ik nu nog open.”

 

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.