Men At Work weer in handen van oprichter Van Gelderen [update]

Amsterdam, 14 september 2017 12:00 | Margreet Anches

Men At Work is per direct weer eigendom van de oorspronkelijke oprichter Marcel van Gelderen. Van Gelderen neemt alle aandelen van de modeketen over van investeringsmaatschappij Varova Fashion Holding.

Marcel van Gelderen was al bij Men At Work betrokken als minderheidsaandeelhouder. Volgens het persbericht spreekt de nieuwe eigenaar met de overname zijn ‘vertrouwen uit over de kansen en groeimogelijkheden van Men At Work’. De directie van de multibrand retailer blijft aan om de huidige strategie voort te zetten.

Samenwerken

Voormalig eigenaar Varova Fashion Holding (VFH) geeft aan positief te zijn dat zij ‘deze stap naar zelfstandigheid heeft kunnen faciliteren’. Niet alle banden worden verbroken: Men At Work blijft met VFH samenwerken op het gebied van ondersteunende diensten als IT en logistiek. VFH zegt verder te blijven investeren in de rest van diens modeformules, met onder andere Sissy-Boy, Open 32 en Tumble ’N Dry.

Verkocht

In het najaar van 2013 nam investeerder Varova een belang in Men At Work, dat sinds 1995 bestaat. In 2007 verkocht Van Gelderen de keten aan investeringsfonds ZBG Capital. In 2012 komt de formule via een management buy-out in handen van directieleden Mark Hommelberg en Peter Roelofs. Op dit moment heeft Men At Work 33 winkels in Nederland en België, naast een webshop. Dit voorjaar openden nieuwe vestigingen in Utrecht Hoog Catharijne en Leiden, volgens het vorig jaar geïntroduceerde ‘Start Something-concept’.  

[update]

Men At Work-ceo Annemarie Uleman laat Textilia in een korte reactie weten dat de onderneming door de overname 'versnelde stappen in de strategie neemt'. De formule heeft de ambitie om dé multibrandretailer voor de millennial-klant te worden. Uleman, sinds april dit jaar aan het roer: "We denken op dit gebied zeker een belangrijke positie in te nemen op de Nederlandse markt." 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.