McGregor terug op Belgische markt, LaDress gaat samenwerken met retailers en C&A Leeuwarden dicht voor metamorfose

AMSTERDAM, 7 januari 2019 13:47 |

De C&A-winkel in Leeuwarden gaat een maand op slot, het modemerk McGregor heeft een distributiepartner gevonden voor de Belgische markt en vrouwenlabel LaDress gaat uitbreiden dit jaar. En verder: hoe hoog is de schuld van Roy Donders na het faillissement van Rojami’s? Dat lees je onder meer in het nieuwsoverzicht van 7 januari.

LaDress zoekt samenwerking met fysieke retailers

Het Nederlandse modemerk LaDress breidt dit jaar het aantal fysieke verkooppunten uit. Dat vertelt oprichter Simone van Trojen in een interview met Emerce.

Dit jaar begint LaDress met wholesale, vertelt de ondernemer. “Onze eigen boetieks zitten verspreid over heel Nederland, van Groningen tot Maastricht. Maar er zijn meer plekken waar vrouwen geïnteresseerd zijn in kwaliteitskleding. We zijn nu druk bezig met het zoeken van de mooiste winkels waar we mee kunnen samenwerken.”

LaDress, dat werd opgericht in 2006, opende twee jaar geleden de eerste winkel in Amsterdam. Inmiddels heeft het modemerk acht zaken in ons land en één in Antwerpen. Door het aantal fysieke verkooppunten uit te breiden, wil Van Trojen de groeidoelstelling van 65 procent kunnen halen. Het grootste deel van de omzet haalt het label uit de online verkopen, maar de fysieke winkels hebben volgens de ondernemer een aanjagend effect.

Schuld Roy Donders 1,3 ton

Mode-ondernemer en televisiester Roy Donders laat met zijn failliet verklaarde kledingzaak in Tilburg een schuld achter van 1,3 ton, schrijft het AD. Het overgrote deel is geclaimd door de bank: €65.000.

Roy Donders vroeg 4 december 2018 zelf het faillissement aan van zijn winkel Rojami’s in Tilburg. De problemen zouden zijn begonnen toen de zaak verhuisde van een buitenwijk naar het centrum van Tilburg, waar de huur vele malen hoger was. Donders heeft aan de curator verklaard dat ook een aantal inbraken en diefstallen een oorzaak zijn.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat Rojami’s al in 2016 verlies maakte en dat er geen zicht op verbetering van die situatie was. In dat verslag meldt de curator tevens dat een deel van de resterende voorraad nog wordt verkocht.

GAB pakt herintroductie McGregor in België op

Kledinglabel McGregor komt komend najaar ‘na een grootscheepse rebranding’ weer terug op de Belgische markt, schrijft Retailtrends. De distributie is in handen van GAB, distributeur van Pepe Jeans, Scotch & Soda, Denham en Karl Lagerfeld in België en Luxemburg.

McGregor werkt aan en comeback onder leiding van Fred Gehring, Coen Gehring en Ludo Onnink. Fred Gering en Onnink hebben de merkrechten gekocht. Het merk wordt dit jaar opnieuw geïntroduceerd op de markt, na een grootscheepse re-branding en met een geheel nieuw collectiebeeld. McGregor wil gaan samenwerken met een netwerk van selecteerde retailpartners, vertelde de eigenaren in een interview met Textilia. “We gaan niet op de traditionele wholesale-manier werken”, licht Onnink daarin toe. “We gaan werken met een beperkte distributie, dus in plaats dat je op zoek gaat naar honderden verkooppunten, kiezen we er nu gericht een aantal uit.”

De planning is om in maart 2019 de nieuwe webshop te lanceren. Vanaf het najaar volgen eigen winkels, franchisewinkels en een beoogd netwerk van samenwerkende retailpartners. De collectie najaar 2019 zal vanaf 18 januari in Amsterdam te zien zijn op de Tesselschadestraat 20, het nieuwe hoofdkantoor van McGregor ‘2.0’.

C&A Leeuwarden krijgt nieuw interieur

De winkel van C&A in Leeuwarden gaat een maand dicht voor een grote restyling. Dat meldt de Leeuwarder Courant op zijn website.

De zaak in de winkelstraat de Nieuwestad sluit op 10 januari zijn deuren. De kledingwinkel krijgt onder meer bredere paden, grotere pashokjes en er komende videoschermen en een loungehoek met Wifi. De opening staat gepland voor begin maart. Deze aanpassing van het interieur past C&A toe in alle winkels in Europa.


Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.