Jil Sander showt mannenmodecollectie voor 2020 op Pitti Uomo

AMSTERDAM, 10 oktober 2019 10:58 | Renate Zoutberg

Jil Sander toont herenkledingcollectie voor winter 2020 als speciale gast van de aankomende Pitti Uomo, die wordt gehouden van 7 tot 10 januari. Dat meldt het persbureau van de toonaangevende mannenmodebeurs in een persbericht.

De collectie die Jil Sander toont op de Pitti Uomo is van de hand van Lucie en Luke Meier, sinds het voorjaar van 2017 de creatief directeuren van modehuis Jil Sander. De datum van de show wordt later bekend gemaakt.

‘Voltooiing’

“Voor ons is showen in Florence zowel een eer als een voltooiing”, zeggen Lucie en Luke Meier. “We hebben elkaar voor het eerst ontmoet in Florence en hadden nooit gedacht dat we hier samen een show zouden neerzetten op de Pitti Uomo. Deze kans is echt heel speciaal en we kijken ernaar uit een bijdrage te leveren.”

Raf Simons

De Zwitserse Lucie Meier werkte na haar studie marketing in Florence en modeontwerp in Parijs bij Louis Vuitton onder Marc Jacobs. Na vijf jaar ging ze naar Balenciaga waar ze onder leiding van Nicolas Ghesquière werkte. Ze werd later door Raf Simons gekozen om zijn team bij Dior te vervoegen als hoofdontwerper van de haute couture en ready-to-wear-collecties voor dames. Na het vertrek van Simons werd ze een van de creatief directeuren van Dior en leidde ze de ontwikkeling van vijf collecties.

Supreme

Luke Meier werd in Canada geboren. Hij studeerde financiën en internationale zaken aan de Georgetown University in Washington DC, en hij vervolgde zijn studies in business policy aan de Britse universiteit van Oxford. Hij verhuisde later naar New York waar hij James Jebbia ontmoette en vervolgens acht jaar als hoofdontwerper van Supreme in New York werkte. Na zijn functie bij Supreme was hij mede-oprichter van de herenkledinglijn OAMC.

 

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.