'Hudson's Bay Nederland gaat dit jaar nog de deuren sluiten'

AMSTERDAM, 12 april 2019 09:20 | Rik de Langen

De Nederlandse filialen van Hudson's Bay gaan vermoedelijk dit jaar nog dicht. Dat zou blijken uit interne documenten van moederbedrijf Galeria Karstadt Kaufhof.

In een artikel van het Duitse zakelijke weekblad WirtschaftsWoche wordt gemeld dat Galeria Karstadt Kaufhof, het moederbedrijf van Hudson's Bay, in de problemen zit mede door de Nederlandse tak van het warenhuis.

Galeria Karstadt Kaufhof is een fusiebedrijf tussen Karstadt en Galeria Kaufhof, dat eigenaar was van Hudson's Bay. In september 2018 gingen de twee bedrijven samen. Dat pakt vooralsnog niet goed uit. 

Volgens interne documenten maakt Galeria Karstadt Kaufhof aanzienlijke verliezen. Dit komt onder andere door de Nederlandse dochter van het bedrijf, zo meldt WirtschaftsWoche

1 miljard euro verlies in het komende decennium

Die verliezen worden nu problematisch. Het management van Galeria Kaufhof Karstadt verwacht dat de filialen in Nederland in 2028 ongeveer één miljard euro zullen verliezen als alles zo blijft gaan zoals het gaat.

Sluiting of faillissement

Het tijdschrift baseert zich op interne documenten. De sluiting van huizen in Nederland later dit jaar of het faillissement ervan wordt in de documenten gepresenteerd als 'de economisch meest haalbare oplossing'.

Hoe zat het ook alweer?

Hudson's Bay Company is een Canadees bedrijf, dat ook eigenaar is van Galeria Kaufhof. De Nederlandse vestigingen van Hudson's Bay vallen onder Galeria Kaufhof. Dat bedrijf fuseerde eind 2018  met Karstadt - eigendom van het Oostenrijkse Signa - en ging verder als Galeria Karstadt Kaufhof. De Canadezen en Oostenrijkers zijn beide voor de helft eigenaar.


Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.

  • Patrick Draijer

    14 apr 2019 12:38:06

    Jouw reactie (max. 500 tekens)

  • Patrick Draijer

    13 apr 2019 17:08:38

    Jammer, maar de consument bepaald. Lekker mooie appartementen van maken, wordt deel van het woningtekort ook weer op gelost.