Grote winst voor WE Fashion, The North Face gebruikte Wikipedia voor marketingstunt en wat ging er mis bij Varova?

AMSTERDAM, 3 juni 2019 18:28 | Tessa van Glabbeek

WE Fashion maakt flinke winst, maar niet dankzij kledingverkoop. Verder: The North Face heeft Wikipedia gebruikt voor een grote marketingstunt en heeft daarvoor excuses aangeboden en wat ging er mis bij Varova? Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 3 juni 2019.

We maakt flinke winst, maar niet dankzij kledingverkoop

Kledingketen We, waar ook Van Gils deel van uitmaakt, heeft in 2018 grote winst geboekt met €76,5 miljoen, zo schrijft Quotenet. Toch is die winst niet behaald met de verkoop van kleding. De omzet daalde namelijk met 6,2 procent; van €275 miljoen in 2017 naar €258 miljoen in 2018. De miljoenenwinst is toe te schrijven aan de verkoop van vastgoed, dat ruim €79 miljoen aan boekwinst opleverde. De opbrengst werd deels gebruikt voor de aflossing van (hypotheek)schulden van €105 miljoen.

‘Te weinig steun bij banken’ voor verkoop Bonita aan Victory & Dreams

Tom Tailor wilde Bonita verkopen aan het Nederlandse bedrijf Victory & Dreams. Dat lijkt een stuk lastiger te gaan worden, nu een groot deel van de geldschieters geen toestemming heeft gegeven voor de verkoop. Dat schrijft Fashion Network. Tom Tailor gaat nu bekijken wat voor strategische alternatieven het bedrijf heeft en er zijn lopende onderhandelingen tussen de meerderheidsaandeelhouder Fosun en de banken. De raad van bestuur heeft aangegeven dat het zijn inspanningen om de goedkeuring van de banken te verkrijgen zal voortzetten.

De dure les van Varova: mode laat zich lastig vangen in een spreadsheet

Investeringsmaatschappij Varova beloofde in 2017 aan de directies van 11 Nederlandse merken (waaronder Sissy Boy, Men at Work en Gsus) dat ze een flinke groepsomzet zouden gaan halen. Twee jaar later bestaat Varova niet meer. Sommige merken werden voor een habbekrats verkocht. Andere (zoals Men at Work, het bedrijf achter Gsus en Sissy-Boy) gingen failliet en werden uitgebreid beschreven in de media. De teloorgang van merken en ketens is bekend, maar wat nauwelijks aandacht kreeg, is het grote modeavontuur waar zij deel van uitmaakten. Wat had Varova voor ogen en waarom ging het zo faliekant mis? NRC reconstrueerde de opkomst en ondergang van de investeringsmaatschappij op basis van jaarverslagen, interne documenten en uitvoerige gesprekken met acht direct betrokkenen. Lees het hele artikel hier.

Abercrombie & Fitch vervangt flagshipstores door kleinere winkels

Kledingketen Abercrombie & Fitch gaat drie flagshipstores sluiten. Het bedrijf wil ook 85 vestigingen herinrichten en meer inzetten op kleinere winkelpunten, dat schrijft Retaildetail. De drie winkels die de deuren zullen sluiten, zijn een Hollister-vestiging in New York en twee winkels van Abercrombie in Japan en Italië. Volgens CEO Fran Horowitz beantwoorden die grote winkels niet meer aan de verwachtingen van de klanten. De retailer wil daarom sterker inzetten op kleinere winkels: "Wat we van de consument hebben geleerd, is dat ze echt van de kleinere winkels genieten. Er is een meer vertrouwelijke sfeer."

The North Face gebruikt Wikipedia voor marketingstunt

The North Face heeft via Twitter zijn excuses aan Wikipedia aangeboden, zo schrijft Retailnews. Voor een campagne verving het outdoormerk foto’s op Wikipedia-pagina’s van verschillende reisbestemmingen door eigen afbeeldingen, waarop modellen op de bestemming te zien waren in kleding van het merk. De foto’s belandden hierdoor hoger in de zoekresultaten van Google. Het merk maakte de stunt eerder bekend via een video over het manipuleren van zoekresultaten. Wikimedia Foundation, de internationale organisatie achter Wikipedia, reageerde hierop met een bericht op Twitter. Hierin staat dat het merk ingaat tegen de missie van Wikipedia, die staat voor het spreiden van neutrale en feitelijke kennis.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.