Filling Pieces shop-in-shop bij Bijenkorf, Heron Preston bij Four Amsterdam en kledingwinkel voor Fortnite

AMSTERDAM, 20 december 2018 16:42 | Tessa van Glabbeek

Streetwearlabel Filling Pieces heeft een shop-in-shop geopend in de Bijenkorf Amsterdam, Verder: Heron Preston was op bezoek bij Four Amsterdam en de populaire game Fortnite heeft nu een online kledingwinkel. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 20 december 2018.

Heron Preston bij Four Amsterdam

Woensdag 19 december was Heron Preston, de Amerikaanse ontwerper van het gelijknamige label en voormalig partner in crime van Off-White’s Virgil Abloh, op bezoek bij streetwearzaak Four Amsterdam. Preston presenteerde er zijn samenwerking met Carhartt Wip en nam de tijd om van gedachten te wisselen met liefhebbers van zijn merk en items te signeren.

Filling Pieces shop-in-shop in de Bijenkorf

In de eerste Nederlandse shop-in-shop van Filling Pieces is de schoencollectie voor voorjaar/zomer 2019 verkrijgbaar. Voor de realisatie van het concept, dat een afgeleide is van het showroomontwerp voor komende zomer, werkte het merk samen met Flip Ziedes de Plantes studio. De stellages zijn gemaakt van stalen grids met houten planken en feloranje details.

filling pieces shop in shop bijenkorf

Mode-industrie tekent pact klimaatactie

De mode-industrie heeft voor het eerst een pact getekend voor concrete inzet voor het klimaat, zo schrijft Sportswear International. Tijdens de klimaatconferentie (COP24) in Polen tekende de UN Climate Change het akkoord. Onder de organisatie vallen 40 bedrijven, waaronder toonaangevende modemerken, retailers en leveranciers. Ze hebben afgesproken gezamenlijk de klimaatimpact van de modesector in de gehele keten te bespreken.

Het akkoord is een belangrijk punt, aangezien de textielindustrie een enorme vervuiler is en momenteel verantwoordelijk is voor 8 procent van de co2-uitstoot.

Epic Games opent Fortnite-kledingwinkel

Game-ontwikkelaar Epic Games opent zijn eigen online kledingwinkel van de populaire game Fortnite, zo meldt Eurogamer.nl. Op de webshop worden t-shirts, een hoodie en een onesie verkocht. Klanten kunnen de kleding nu vast reserveren, de bestellingen gaan er eind januari 2019 pas uit.

Rechter oordeelt dat voetballer Rafinha weer Adidaskleding moet dragen

De Braziliaanse voetballer Rafinha moet weer kleding van Adidas gaan dragen, blijkt uit de uitspraak van de rechtbank van Amsterdam. De twee tekenden in 2013 een hernieuwde sponsordeal, waarin Adidas een eenzijdig verlengingsbeding opnam. Met beroep hierop verlengde het sportmerk afgelopen zomer tot 2023. Rafinha verweet het merk dat hij niet is gewezen op het geding, en draagt geen Adidaskleding meer sinds het contract naar zijn mening automatisch werd beëindigd in de zomer.

De Amsterdamse rechtbank gaf Adidas gelijk. Als Rafinha toch besluit om geen kleding te dragen van het sportmerk, kost hem dat tienduizend euro per dag.

Denham verhuisd

Het hoofdkantoor van Denham the Jeanmaker is deze week verhuisd van de Amsterdamse Prinsengracht naar een ruimer pand in Amsterdam-Noord.

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.