Erik Frenken in de clinch met voormalige zakenpartners

AMSTERDAM, 14 november 2017 14:35 | Rik de Langen

Modeontwerper Erik Frenken heeft een conflict met zijn voormalige zakenpartners van Avelon in de rechtbank moeten beslechten. Dat meldt RTL Z.

"Ik heb hier liever niets over in de publiciteit, ook al heb ik de rechtszaak gewonnen. Ik ben wel een beetje klaar met Avelon. Dit leidt allemaal enorm af. Ik wil hier niet constant mee bezig zijn." Dat zegt Erik Frenken in een reactie aan RTL Z, dat over de rechtszaak schrijft.

Erik Frenken werkte als hoofdontwerper voor Alberta Ferretti, Viktor & Rolf en Avelon, dat toen nog onderdeel was van Blue Blood. Wanneer Blue Blood in 2009 failliet gaat, gaat Erik Frenken - met hulp van geldschieter Ton van Dam - zelfstandig verder met Avelon. In 2015 gaat het merk failliet, maar Avelon maakt al snel een doorstart. Opnieuw met Van Dam als investeerder. Gsus-oprichter Peter Steenstra neemt de zakelijk leiding voor zijn rekening.

Maar de resultaten vielen tegen, het lukte niet nieuw kapitaal te vinden en eind 2016 vertrok Frenken als creatief directeur van Avelon om voor zichzelf te beginnen onder zijn eigen naam. Het merk Avelon verdwijnt.

Auteursrechten

Wat is nu het geval: de voormalige zakenpartners van Erik Frenken wilden voorkomen dat Frenken ontwerpen uit zijn Avelon-tijd onder zijn eigen modelabel gaat uitbrengen. Avelon Fashion zegt eigenaar van de auteursrechten van die ontwerpen te zijn, zo schrijft RTL Z

Maar helaas, de rechtbank in Den Haag heeft Frenken donderdag 9 november 2017 in het gelijk gesteld. Volgens de rechter heeft Avelon niet hard kunnen maken dat zij aanspraak maken op de auteursrechten. De advocaat van Avelon Fashion, zegt dat het bedrijf overweegt in hoger beroep te gaan.

 

 

 

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.