Diesel introduceert Denim Lab-collectie (foto's)

Amsterdam, 16 maart 2017 11:33 | Margreet Anches

Diesel lanceert voor pre-fall 2017 Denim Lab, een nieuwe experimentele lijn. Het merk werkte voor de debuutcollectie samen met het Franse jeanstalent Faustine Steinmetz.

Diesel wil met Denim Lab de grenzen van het Diesel DNA verleggen met materiaal, innovatie, techniek en nieuwe vormen. Voor de productie van de eerste collectie creëerde het merk daarom een laboratorium met denimexperts. Het is de bedoeling dat deze experimentele basis zich blijft ontwikkelen door nieuwe personen die zich bij het project aansluiten. “Denim is het belangrijkste waar we voor staan”, verklaart Diesel’s artistiek directeur Nicola Formichetti in een persbericht de nieuwste toevoeging aan het assortiment.

Faustine Steinmetz

Voor de eerste collectie werkte Diesel samen met de in Parijs geboren en in Londen wonende designer Faustine Steinmetz. Steinmetz staat bekend om haar ingewikkelde bewerking van denimvezels en klassieke stukken. Volgens het label creëert de ontwerper ‘vandaag stukken die in de richting van de toekomst wijzen’.

Statement

De debuutlijn – vanaf april 2017 verkrijgbaar – bestaat uit mannen- en vrouwenkleding in diverse wassingen; van lichtblauw tot donker indigo en zwart. De denim rokken, jurken, shorts, jumpsuits, jasjes, T-shirts en jeans worden vervaagd, wat zorgt voor een statement devoré-effect.

2

3

4

5

11

 

10

7

 

 

 

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.