De Heeren van Rinsma breidt uit met 300 m2

amsterdam, 12 juli 2017 10:02 | Mehtap Gungormez

Mannenmodewinkel De Heeren van Rinsma in Gorredijk kondigt een grote uitbreiding aan. Zo komt er 300 m2 aan winkeloppervlak bij.

Bijna twee jaar na de opening van De Heeren van Rinsma is het tijd om 'van goed naar beter' te gaan, zo staat in het persbericht over de aangekondigde verbouwing. ’In tegenstelling tot de markt, die toen enorm krimpende was, zijn wij binnen twee jaar uit ons jasje gegroeid. We werken aan de toekomst," aldus Sake Rinsma. "Je moet het dak repareren als de zon schijnt."
 
De bovenverdieping van De Heeren van Rinsma is tijdelijk dicht; de verwachting is dat deze half augustus in een vernieuwd jasje weer opengaat. 

Het doel van de verbouwing is om 'groter te worden in winkelbeleving en winkelgemak zodat de man nog prettiger kan winkelen'. Zo komen er meer paskamers, koffietafels en een extra bij op de bovenverdieping. Ook wordt het merkenpakket groter. ‘’Sinds het moment van opening zijn wij één van de grootste herenzaken van het noorden," aldus mede-eigenaar Wytze Peenstra. "Maar we willen nóg beter worden op het gebied van gastvrijheid en service door extra ruimte te creëren."
 
De Heeren van Rinsma is een 'one-stop-shop' in Gorredijk dat in augustus 2015 zijn deuren opende. De mannenmodewinkel vormt samen met de vrouwenmodezaak Zij Van Rinsma het 'Rinsma Modeplein', dat met 250 modemerken voor mannen en vrouwen één van de grootste modewinkels van Nederland is. Sake Rinsma is de vijfde generatie binnen het familiebedrijf en runt samen met Wytze Peenstra sinds twee jaar de winkels. Volgend jaar bestaat het bedrijf, dat vroeger alleen uit een damesmodezaak bestond, 130 jaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.