Creditmanagementbedrijf van Modint gaat zelfstandig verder

amsterdam, 10 mei 2016 12:03 | Renate Zoutberg

Het creditmanagementbedriif van brancheorganisatie Modint gaat zelfstandig verder onder de groepsnaam CRDT. Hierdoor kan het ook niet-leden en ondernemingen uit andere branches aan het klantenbestand toevoegen.

De afgesplitste creditmanagementactiviteiten gaan verder onder de groepsnaam CRDT en zullen onder verschillende labels worden aangeboden, waaronder Modint Credit & Finance. De handtekening onder de overdracht, die via een management buy-out is gegaan, is eind april gezet. Frans van der Hoorn is de algemeen directeur. De andere twee directieleden zijn Charrel van den Bovenkamp (operationeel directeur) en Jeroen Leijser (commercieel directeur).

Andere sectoren 

Modint is de brancheorganisatie voor ondernemers in de mode, interieur, textiel en tapijtbranche en biedt al ruim 70 jaar creditmanagementdiensten aan voor leden. Door de afsplitsing ontstaat er voor CRDT meer ruimte voor een eigen strategie, waardoor ze hun diensten onder meer ook aan bedrijven uit andere sectoren kunnen aanbieden. 

 

Uitbreiding buitenland

Binnen de modebranche wil CRDT inzetten op verdere uitbreiding in het buitenland. In Duitsland, Denemarken en België heeft het bedrijf inmiddels een ruime klantenportfolio opgebouwd in mode, schoenen en sport. Binnen Nederland wil CRDT de positie als marktleider in de modesector versterken.


Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.