Bellamy Gallery sluit deuren als het rustig is

Amsterdam, 20 maart 2017 15:12 | Tessa van Glabbeek

De Haarlemse modeketen Bellamy Gallery houdt zich niet strikt aan de openingstijden en gaat dicht als er weinig klanten zijn.

“Als het regent kunnen we om half vijf dichtgaan. En waarom zou je in augustus van negen tot vijf of zes geopend zijn, als toch iedereen op vakantie is?” Die uitspraken doet Mireille van der Sprong, mede-oprichter van Bellamy Gallery op het Retail Outlook Event, meldt RetailNews.

Bellamy Gallery doet er alles aan om de kledingprijzen laag te houden. Openingstijden zijn variabel, en in januari en februari willen ze geen winkels. Van der Sprong: “Waarom moeten we in januari en februari eigenlijk winkels hebben? Geld wordt er dan toch niet verdiend.”

Na de twee rustige maanden is de retailer op zoek naar nieuwe panden. Maastricht, Utrecht en Den Haag staan al op de wensenlijst. Op termijn staat ook België en Duitsland op de planning. In de winkel in Amsterdam bleek volgens Van der Sprong dat er veel Belgen en Duitsers kwamen winkelen waarbij het bonbedrag drie keer zo hoog lag in vergelijking tot Nederlanders.

Mireille van der Sprong en Imke Bens hebben in mei 2016 hun eerste winkel van Bellamy Gallery geopend in Haarlem, aan de Grote Houtstraat. De modeketen richt zich op vrouwen, mannen en kinderen.

Het doel van oprichters Van der Sprong en Bens – in een vorig leven respectievelijk chief commercial officer en category manager bij de Etam Groep - is het zo transparant mogelijk zijn tegenover de klanten. Geen geheimzinnig marges, maar totale transparantie over prijsopbouw. Daarmee willen ze een revolutie in de retail ontketenen.

In de vrouwenmodespecial van Textilia van januari 2017 vertelde Imke Bens, de andere oprichter van Bellamy Gallery, uitgebreid over hun concept. Uitverkoop doet de modeketen bijvoorbeeld niet aan. “Black Friday zie ik als het totale dieptepunt van waarin we met z’n allen zijn beland in de retail”, aldus Bens in Textilia.

Ook vertelt ze in het interview over de wens om flexibel te kunnen zijn: Bens: “In deze testfase van ons concept gaan we vaak voor tijdelijke plekken. Die hebben een lage huur en geen opzegtermijn. Als een locatie goed is, blijven we. En anders hebben we de vrijheid om snel weer weg te zijn uit een pand.” De winkelinrichting is daarom ook simpel en flexibel. Bens: “We kunnen alles zo omgooien.” Dat principe passen Bens en Van der Sprong nu ook toe op de openingstijden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.