Aktiesport en Perry Sport focussen op verdere uitrol nieuwe winkelconcepten

Amsterdam, 6 februari 2018 10:00 | Tessa Bentvelsen

In het tweede jaar onder JD Sports, hebben Aktiesport en Perry Sport de omzet zien stijgen. De twee sportketens bereiden zich voor op de verdere uitrol van de nieuwe winkelconcepten in 2018.

Sports Unlimited Retail B.V., het Nederlandse bedrijf van JD Sports waar Aktiesport en Perry Sport zijn ondergebracht, heeft een positief jaar achter de rug. Het bedrijf sluit 2017 af met een omzet van ongeveer 150 miljoen, wat neerkomt op een plus van 8 procent . Dat betekent dat er vooruit gekeken kan worden naar een ondernemend 2018. Komende maanden staan dan ook in het teken van de verdere uitrol van de nieuwe winkelconcepten van beide sportketens.

JD Sports heeft sinds de overname van Aktiesport en Perry Sport na het faillissement van Unlimited Sports Group, ongeveer twee op de drie verkooppunten gesloten.


Perry Sport

Naast de eerste flagshipstore in Amsterdam, opent Perry Sport in het eerste kwartaal van 2018 een tweede vlaggenschip in Utrecht en later ook nog een derde in Rotterdam. Daarnaast krijgen steeds meer gevestigde filialen een make over, zoals Nijmegen (eind april), Utrecht (half april), Rotterdam (eind mei) en Amstelveen (eind juli). De nieuwe en verbouwde winkels krijgen de iconische en levende groene wand en daarnaast wordt ook voetscanner SafeSize geïntegreerd.

Lees ook:Safesize: 'Iedere schoenenwinkel een eigen 3D-voetscanner'

Aktiesport

Aktiesport heeft voor 2018 twee nieuwe winkels op de planning staan, één in Amstelveen (eind februari) en één in Utrecht Hoog Catharijne (eind oktober). Daarnaast moeten ook alle 61 filialen binnen twee jaar omgebouwd zijn naar het nieuwste winkelconcept – dat in 2015 geïntroduceerd is.

 

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.