Agendatip: dit hebben de Amsterdam Denim Days te bieden

Amsterdam, 18 oktober 2018 11:38 | Margreet Anches

Volgende week vinden de jaarlijkse Amsterdam Denim Days plaats, waarbij tal van interessante evenementen worden georganiseerd voor modeprofessionals en consumenten.

De Amsterdam Denim Days 2018 trapt op dinsdag 23 oktober zoals altijd af met het seminar Kingpins Transformers. Dit keer staat innovatie centraal. Sprekers zijn onder meer Andrew Olah, organisator van de gelijktijdige vakbeurs Kingpins, Roian Atwood, directeur duurzaamheid bij VF Group (o.a. Wrangler en Lee) en Adriana Galijasevic, denim & duurzaamheidsexpert bij G-Star. 

 

Dezelfde dag wordt een nieuw event georganiseerd door denimfabrikant Calik Denim. Deze ‘Ever evolving talks’ brengt interessante gasten samen als de voormalige creatief directeur van Apple, Ken Segall, de New Yorkse ontwerper Willy Chavarria (bekend van onder meer zijn samenwerking met Hummel), Matthew Williams, oprichter van streetwearmerk Alyx en duurzaamheidsconsultant/denim director bij WGSN, Dio Kurazawa. Dragende onderwerpen zijn duurzaamheid, innovatie en de toekomst van de mode- en denimindustrie. 

 

Voor wie alvast een blik wil werpen op de trends voor zomer 2020 is de trendpresentatie van denimconsultant Amy Leverton op woensdag 24 en donderdag 25 oktober een aanrader. Locatie: Kingpins, Westergasterrein, Amsterdam. 

 

In het weekend, 27 en 28 oktober, is het tijd voor het Denim Days Festival. Een event dat zowel voor professionals als voor liefhebbers veel te bieden heeft. Zo laten in de Gashouder bij de Westergasfabriek verschillende merken hun uiteenlopende kunsten zien. Van de unieke gereconstrueerde jacks van Atelier Reservé en de jeans van Blue Daze by Summum tot het Europese debuut van de Japanse denim van Chikiri. Andere exposerende merken zijn onder andere Red Wing Amsterdam, Kings of Indigo, Amsterdenim en Denham the jeanmaker. 

 

Kijk voor het volledige programma – ook voor de activiteiten in het centrum van Amsterdam – op deze site

Amsterdam denim days

Foto: CKX Studio

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.