Terugkijken: de shows van Jenneskens en Liesbeth Sterkenburg tijdens Amsterdam Fashion Week

Amsterdam, 14 maart 2019 12:13 | Margreet Anches

Buiten stormde het op zaterdag 9 maart flink, maar in het Compagnietheater in Amsterdam werden we ook weggeblazen. Door de shows van Jenneskens en Liesbeth Sterkenburg tijdens de Amsterdam Fashion Week.

Jenneskens wist K-Swiss te strikken voor een samenwerking tijdens Amsterdam Fashion Week. Ontwerper Kimberley Jenneskens bewerkte een nineties gymp van het merk zodanig – met geel, reflecterende zolen, veters met het Jenneskens-logo - dat deze bij de rest van haar collectie paste. ‘Kimberley Jenneskens merk en persoonlijkheid staat voor alles waar wij ook voor staan’, verklaart K-Swiss Europe de opvallende collab. Ook de rest van Jenneskens’ collectie viel op: onder meer door kleuren als hardgeel en lila, zilveren en transparante outfits, sportieve en stoere maar vrouwelijke pakken én door het weer helemaal actuele wielrenbroekje dat na de show werd uitverkocht, net als de logo-sweaters. Jenneskens laat weten bezig te zijn met een nieuwe release van de truien en ook de wielrenbroeken zijn deze week weer beschikbaar via de website.

 

Liesbeth Sterkenburg

Na de sterke start van Jenneskens volgde de street chic collectie ‘Newstreet Expo’s 4.0’ van Liesbeth Sterkenburg. Deze niet seizoens- of gender gebonden lijn viel op door de combinatie van neon geel en donkere tinten, maar ook door de mix van comfortabele streetwear met klassieke tailoring en ambacht. Zo zagen we onder meer pantalonjoggers, oversized hoodies en jacks en overhemden.

Sterkenburgs nieuwe collectie wordt verder gedomineerd door uitgesproken prints – marmervormen, golvende sportieve banen aan de zijkant van hoodies en jassen en allover logo-dessins. Ook dit keer ontbraken de inmiddels bekende accessoires als vissershoedjes, petten, tassen en sieraden niet.  

JENNESKENS 2

JENNESKENS_1

JENNESKENS3

JENNESKENS4

JENNESKENS5

JENNESKENS6

JENNESKENS7

JENNESKENS8JPG

Jenneskens (foto's: Team Peter Stigter)

STERKENBURG2

STERKENBURG1

STERKENBURG3

STERKENBURG4

STERKENBURG5

STERKENBURG6JPG

STERKENBURG7

STERKENBURG8

Geblokkeerdblokje_metbal