Mannenmodemerken gespot op de Pitti Uomo | januari 2019 | deel 1

FLORENCE, 9 januari 2019 11:45 | Renate Zoutberg

De 95ste editie van de Pitti Uomo in Florence telde ruim 1.230 merken waaronder een aantal interessante nieuwkomers en merken die terugkeerden, zoals het Nederlandse Pig&Hen, Vilebrequin, Rodd & Gunn en Heimat.

Handmade in Holland

Het Amsterdamse accessoiresmerk Pig & Hen showde de komende zomercollectie. Het merk dat in 2013 is opgericht door Rutger Versluis en Dominic Bakker, heeft intussen zo'n 1.000 verkooppunten in 25 landen en hoopt dit aantal door deelname aan de Pitti Uomo internationaal uit te breiden. Alle armbanden worden met de hand gemaakt in het atelier in Amsterdam-Noord. De stijl is stoer en ruig, zo ook de afwerking met stalen sluitingen of knopen.

Info: www.pigandhen.nl

Inkoop: 020-8950932

PigHen AW1920

 

Premium Denim

Het merk Vilebrequin, bekend van de badmodecollecties voor mannen en vrouwen, presenteerde op de mannenmodebeurs de nieuwe projectcollectie Vilebrequin Denim, die wordt gepositioneerd in het premium marktsegment. Deze lijn bevat jacks, jeans, shirts en caps met een eigentijds logo van het Franse label. Het Italiaanse kleding- en accessoiresmerk Giada Spa produceert en distribueert de lijn.

Info: www.vilebrequin.com

Inkoop: +41 227617527

Vilebrequin VBQ-StillLife Giada 70s Capsule-7 AW1920

 

Sportieve shirts

Voor inspiratie hoeven ze bij shirtmerk Rodd & Gunn maar naar buiten te kijken, want daar is de Nieuw-Zeelandse natuur en de sporten die er populair zijn, zoals rugby, polo en watersport. Het label dat werd opgericht in 1946, staat bekend om zijn traditioneel op maat gemaakte overhemden, hoge kwaliteit knitwear en klassieke poloshirts. Daarnaast heeft Rodd & Gunn leren tassen, schoenen en accessoires. Het merk maakt gebruik van premium Italiaanse stoffen en natuurlijke materialen zoals linnen, denim, katoen, wol en leer.

Info: www.roddandgunn.com

Inkoop: +1-9176996832

RoddGunn AW1920

 

Huiselijk geluk

Heimat klinkt Duits, maar het is ook de naam van een Brits label. De oprichters kozen ervoor, omdat Heimat staat voor de plek waar je je thuis voelt. Dat kan een geur zijn, een moment van rust of een favoriet kledingstuk. Heimat produceert gebreide mutsen, sokken en truien. De truien hebben traditionele silhouetten die eenvoud uitstralen en zijn uitgevoerd in een V-hals, een hoge en een oprolbare col. Mutsen zijn er in twee varianten: met en zonder pompon.

Info: www.heimat-textil.com

Inkoop: +44-7956135627

Heimat John Jailhouse Stripe AW1920

 


Pitti Uomo Facts

  • Aantal merken: 1.230 waarvan 542 vanuit het buitenland
  • Oppervlakte beursvloer: 60.000 vierkante meter
  • Aantal bezoekers: 30.000
  • Inkopers en bezoekers uit: Japan, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Spanje, Turkije, Frankrijk, China, Zwitserland, Korea, Verenigde Staten, Rusland, België, Oostenrijk en Zweden.
 

 

Geblokkeerdblokje_metbal