Inkooptip mannenmode (winter 2018): Prince of Wales-ruit

Amsterdam, 7 februari 2018 16:31 | Mehtap Gungormez

Het inkoopseizoen voor herfst/winter 2018-2019 is van start, dus hoog tijd voor wat tips. Dit keer op mannenmodegebied: de Prince of Wales-ruit. Dit klassieke dessin is tegenwoordig allesbehalve oubollig.

Foto boven: Dries van Noten door Jeroen Snijders

Prince of Wales is de benaming van een specifiek soort ruitendessin, dat bestaat uit wat breder ruitenpatroon in verschillende kleuren. De geschiedenis van dit ruitendessin gaat terug naar begin negentiende eeuw toen Edward VIII, destijds Prince of Wales, het patroon populair maakte. Kortom de Prince of Wales is een ruit met een lange historie, maar is desalniettemin actueler dan ooit. 

Modeontwerpers als Dries van Noten, Stella McCartney en AMI Paris toonden voor het huidige winterseizoen al kledingstukken met de Prince of Wales-ruit in hun shows. Maar we zagen het dessin ook bij commerciëlere merken - voor het seizoen herfst-winter 2018-2019 - op de beurzen terugkomen. Zo toonden merken als Bugatti en Maestrami op de afgelopen Pitti Uomo jassen en jasjes voorzien van deze ruit. 

Behalve op jassen en jasjes zien we de Prince of Wales-ruit ook veel op broeken terugkomen. Met name bij nette broeken met een rechte, wijdere snit en bandplooibroeken met een hoge taille. 

Bugatti Pitti Uomo Ruiten
Bugatti @Pitti Uomo

Maestrami Ruiten
Maestrami @Pitti Uomo

Ami Prince of Wales
Ami Paris, foto: Jeroen Snijders

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.