Beurstrends gespot: Street X Active voor winter 2017-2018

AMSTERDAM, 9 februari 2017 10:32 | Rik de Langen

In de nieuwste editie van Textilia zetten onze vakredacteuren de beurstrends voor dit inkoopseizoen. Zo ook voor de Street X Active voor winter 2017-2018. Een preview...

Street- en activewear domineerden vrijwel elke beurs met een duidelijke, sportieve, stoere en nonchalante stijl. Wie de trends nader bekijkt, ziet tal van mogelijkheden voor een brede – en zeker niet alleen jonge – doelgroep. Eén ding is zeker: comfort en functionaliteit zijn nauw verweven met mode.

ZACHTE STOFFEN

Om de warme, zachte en aaibare stoffen als lammy, teddy, velours en corduroy kunnen we niet heen. We zagen vooral veel lammy coats en jacks, met wollen kragen en dito details, of helemaal van buiten uitgevoerd met zachte lammywol. Ook gespot: velours joggingpakken à la Juicy Couture!

OUTDOOR

Veel beurzen schonken ruimschoots aan-dacht aan outdoorcollecties. Ons vielen de kleurrijke native American-patronen op; in jassen en voeringen, op tassen én op bijver-koop als wollen dekens. Steeds meer merken expe rimenteren met functionele stoffen en details en deze items combineren daardoor goed met sport-, street- en denim-mode. Belangrijke kenmerken zijn verder grote houthakkersruiten, bergschoenen (of lookalikes), natuurprints, quilted stoffen en grote klepzakken (ook weer op jeans).

Bekijk alle Street X Active-trends in de nieuwste editie van Textilia. Hierin vind je naast Street X Active ook de trends voor vrouwenmode mannenmode.

 


Wil je het hele jaar door op de hoogte zijn van alle ins en outs van de modebranche? Sluit dan een jaarabonnement af. Twaalf edities per jaar en toegang tot alle exclusieve content op de website. En natuurlijk tweemaal per jaar de kleurkaarten met de nieuwste modekleuren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.