Modefabriek: trends damesmode winter 2012-2013

AMSTERDAM, 23 januari 2012 10:34 | Kim Pereira

Op Modefabriek zaten de trends in vrouwenmode vooral in de materiaalkeuzes en de combinaties van materialen. Wol en verschillende woloptieken zijn belangrijk.

- De invloeden van de natuur zijn opnieuw aanwezig in de wintercollectie, maar in 2012/2013 zijn deze niet zozeer terug te vinden in de prints als wel in het kleur- en materiaalgebruik. Combinaties van leer en suède met wol, vacht, bontimitaties en grove breisels in royale en soepelvallende vormen. Het kleurenpalet is rijk en warm met tinten als moss, limestone, olijfgroen, roest, cognac en aardetinten.

- Een andere duidelijke trend is glim en glans. Er wordt veel gedaan met coatings en finishing. Glacéleren of suède jassen met een glanslaag, zijden glanzende voeringen van jasjes, jeans met een waxcoating, maar ook lakschoenen en chintz. Het meeste breiwerk is grof, maar wordt sjiek door het gebruik van glansdraad in zilver of goud.

- Opnieuw zijn er invloeden vanuit mannenmode zichtbaar. Ribcord broeken, mini-jacquards, doorgestikte jassen, ruiten en blazers. Minder jurken en tunieken, maar meer pantalons met jasjes. Het Chanel-jasje in boucléweefsel zien we in bijna iedere collectie wel terug.

- Wol en verschillende woloptieken zijn ontzettend belangrijk deze winter. Bouclé, gerstenkorrelweving, vilt en combinaties van wol met zijde of wol met leer. Denk aan een leren jas met wollen mouwen of een wollen vest met leren stukken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.