Modekleuren zomer 2012: Stylingtips van Textilia's trendwatchers

AMSTERDAM, 20 mei 2011 13:36 | Rik de Langen

Bij de nieuwe kleurkaarten met modekleuren voor zomer 2012, die abonnees van Textilia hebben ontvangen bij editie 11, horen behalve de heldere 'handleiding' in het blad, ook stylingtips van Textilia's trendwatchers.

Vrouwenmode, stylingtips van Christine Boland

JONG
: Zwart en bijna zwarten bestaan naast krijtwit, lichte grijzen en andere natuurlijke bleke tinten. Nieuw is de groep 'Golden earth' (de middelste horizontale rij op de kleurkaart) bestaande uit warme goudgele neutralen en aardetinten tot aan rode bruinen. Goud is ook 'een kleur'. De onderste horizontale rij accenten bestaan uit heldere, schone kleuren, soms verzadigd, soms alsof er licht doorheen schijnt. Mooi bij wit of juist met zwart of andere donkeren. Ook multicolour voor hoogzomer.

KLASSIEK: De bovenste horizontale rij op de kleurkaart staat voor schone moderne neutralen, die helder en fris onderling gecombineerd worden met af en toe een accent. De middelste horizontale rij staat voor een belangrijke ontwikkeling in naturel: golden earth: aardetinten die neigen naar goud. Nieuw is de combinatie van deze goudgele aardetinten met blauwe accenten en 'echt' goud. Fel koraal is een belangrijk accent zowel bij zwart-wit als alleen bij wit.


Mannenmode, stylingtips van Jeroen Winnubst

JONG
: Er zijn drie stylingelementen om rekening mee te houden: opvallend - contrasten - nostalgisch. Het is als het ware een speurtocht door de tuin op weg naar de toekomst. Zwart en wit met felblauw en citroengeel geven een boodschap af: deze moderne tijd is kleurrijk, de man valt op. We zien zongebleekte grijzen, witten en kaki's met gloeiend oranje, vlammend rood en felblauw naast kaneelbruin met lichtgroen kaki, karmijnrood en bermudagroen.

KLASSIEK: Ook voor de klassieke man zijn er wat styling betreft drie grote lijnen om op te letten: hoogwaardig - lichtgewicht - luxe. Water en aarde bepalen de kleuren. Klassiek donkerblauw, rood en wit geven houvast. Heldergeel, rood en zacht oranje worden met elkaar gecombineerd in sportieve en technische stoffen met wit en diverse blauwtonen. De botanische aardetonen worden opgelicht door opvallende tinten, oranje en turkoois met grijs, goudachtig kaki en camel.


Jeans & young fashion, stylingtips van Jan Agelink

De kleurgroepen voor de jeansgroep kent deze zomer vele gezichten. De zwarten spelen een belangrijke rol, als zwart op zwart in verschillende structuren, glim met dof, kant met uni of gebreid met geweven. Zwart is ook belangrijk als basis met als accent de fellere, haast synthetische pastels: geel, groen, blauw - voor piping, voering of klein dessinaccent. Aan de andere kant is er een modebeeld van enkel witten met hier en daar een pastel voor luchtige ruimvallende broeken, tops en ruisende parka's en jacks. Ten slotte is het grootste gedeelte voorbestemd voor blauw, veel doorleefde blauwen, uitgebleekt, afgewassen en versleten. Het liefst in patchwork aan elkaar gezet of gelaagd gedragen. Samen met de kaki zorgen die weer voor het boerderij-/werkmannengevoel dat stug blijft doorgaan.


Kindermode, stylingtips van Tineke Igel

Deze zomer zijn de kaki's de basis voor kleurcombinaties. Van okerachtigen tot army- en bruinvarianten. De grijze kleur is er voor afgewassen denims. Alle basiskleuren zien we in uni's en schilderachtige bloemdessins. Daarnaast mogen de zwart-witcombinaties en wit in een totale look niet ontbreken. Rood en navy zijn onmisbaar voor een bretonse marinelook.

 

Bodyfashion, stylingtips van Stijlinstituut Amsterdam

Het wordt een zomer vol contrasten. Met ingetogen luxe, zijdezacht in natuurtinten met verfijnd kant en artisanale decoraties worden afgewisseld met onbevangen, naïeve en sprankelende frisheid. Bijzondere kleurcombinaties, gewaagd en verrassend, ademen de sfeer van de seventies. Satijnglans in volle briljante unikleuren en ook minimotiefjes, bloemen, noppen en strepen, kant, borduur, kristallen, pailletten en kraaltjes.


Badmode, stylingtips van Stijlinstituut Amsterdam

Kleurrijk en vibrerend, zinderende uni's en spetterende contrasten. Bedenk het en we zien het en het zijn allemaal grote gebaren. Van camaieux en monochrome kleurverlopen tot ijskoude, ketsende grafische contrasten. Vloeibare uitgelopen prints, gepixeld of bewogen, zowel wilde etnische als verfijnde historische en traditionele folklore. Ballets Russes-invloeden, seventies-sferen en tijdloze frisse, boute strepen.

Heb je geen abonnement op Textilia, maar wil je toch de kleurkaarten met de modekleuren voor zomer 2012 hebben? Bestel ze hier.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.