Modekleuren zomer 2012: Stylingtips Jan Agelink

AMSTERDAM, 27 mei 2011 09:00 | Rosita van der Kwaak

Bij Textilia zijn onlangs de nieuwe kleurkaarten met modekleuren voor zomer 2012 verschenen. Behalve de handleiding in het blad, geeft trendwatcher Jan Agelink ook stylingtips. Hoe combineer je de kleuren in 2012?

Zwart met felle accenten
"De kleurgroepen voor de jeansgroep kent deze zomer vele gezichten. De zwarten spelen een belangrijke rol, als zwart op zwart in verschillende structuren, glim met dof, kant met uni of gebreid met geweven. Zwart is ook belangrijk als basis met als accent de fellere, haast synthetische pastels: geel, groen, blauw - voor piping, voering of klein dessinaccent.

Workers look
Aan de andere kant is er een modebeeld van enkel witten met hier en daar een pastel voor luchtige ruimvallende broeken, tops en ruisende parka's en jacks. Ten slotte is het grootste gedeelte voorbestemd voor blauw, veel doorleefde blauwen, uitgebleekt, afgewassen en versleten. Het liefst in patchwork aan elkaar gezet of gelaagd gedragen. Samen met de kaki zorgen die weer voor het boerderij-/werkmannengevoel dat stug blijft doorgaan."

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.