Maud's Moderubriek #4

AMSTERDAM, 8 januari 2013 09:30 | Door de redactie

Wat gebeurde er afgelopen week allemaal in de wondere wereld van de mode? Modejournalist Maud Gerards volgt de ontwikkelingen binnen de industrie op de voet.

Overval
Arme Naomi Campbell. Het supermodel blijkt eind november bruut te zijn overvallen in Parijs. Campbell werd een maand geleden gespot in een rolstoel en met krukken, laat de New York Post weten.

Waarom het nieuwe de media nu pas te ore komt is niet helemaal duidelijk. Naomi zelf wilde niets zeggen over het voorval tegen de New York Post, maar de Franse politie bevestigde de overval wel. De donkere schone zou in een auto hebben willen stappen, toen twee overvallers op een motor haar van haar tas beroofde. Hierbij verwondde Campbell haar been.

Gelukkig is het model een sterke dame, die zelf ook niet met handschoenen aangepakt dient te worden. Ze staat immers al tijden bekend als een flinke driftkikker. Zo stond ze zes jaar geleden zelfs voor de rechter, omdat ze werd verdacht van mishandeling van haar voormalige assistente. Ze zou een telefoon naar het hoofd van de werknemer hebben gegooid, waarna deze vier hechtingen nodig had om de schade te beperken.

Maar zoals het een supermodel betaamt, wist ze zelfs hieruit een slaatje te slaan. La Campbell speelde kort daarna een karikatuur van zichzelf in een commercial van Dunkin' Donuts waarin ze, uiteraard, iets door de lucht gooit.

Claes maakt schoenen
De door Nederland geadopteerde ontwerper met Deense roots Claes Iversen is niet wars van een experimentje. Ontwierp hij enkele maanden geleden nog een betaalbare jurkencollectie voor WE, nu laat hij weten ook schoenen van eigen ontwerp te tonen tijdens zijn eerstvolgende modeshow.
De ontwerper maakte deze collectie in samenwerking met het schoenenmerk Blink. Dat label verzorgde eerder ook al schoenen voor de show van Iversen, maar dit keer zorgt de Deen ervoor dat het schoeistel perfect aansluit bij zijn kledingcollectie.
Tijdens Amsterdam Fashion Week eind januari worden de schoenen getoond. Ook gaat de collectie de winkels in. Hoe betaalbaar en draagbaar de schoenen zijn, is nog niet duidelijk.

Dom Bontje
Hoe geliefd ze is bij aanhangers van het koningshuis, zo gehaat is ze onder dierenliefhebbers. Prinses Máxima werd eerder deze week voor de tweede maal uitgeroepen tot Dom Bontje. De Bont voor Dieren kende deze dubieuze prijs in 2004 ook al toe aan de zo populaire prinses.
De Rijksvoorlichtingsdienst heeft geen reactie naar buiten gebracht op de verkiezingsuitslag. Het feit dat slechts 20.000 mensen hun stem uitbrachten kan daarmee te maken hebben. De prinses bevindt zich bovendien in zeer goed gezelschap. Ze gaf Barbie van 'Oh oh Cherso' en Frans Bauer met ruim 60 procent van de stemmen het nakijken.
Onder andere tv-personality Britt Dekker was in het begin ook genomineerd, maar die gaf direct aan spijt te hebben van het dragen van bont. Waarschijnlijk had de blonde intellect er geen idee van dat bont daadwerkelijk van dierenhuid werd gemaakt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.