Mart Visser ontwerpt bedrijfskleding voor 30.000 mensen

AMSTERDAM, 20 januari 2012 10:00 | Rik de Langen

Couturier Mart Visser gaat de bedrijfskleding maken voor 30.000 medewerkers van Facilicom Services Group, Nederlands grootste facilitair dienstverlener.

Het bedrijf toonde donderdag 12 januari samen met Mart Visser de eerste schetsen van de nieuwe bedrijfskledinglijn tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. De modeontwerper baseerde zijn ideeën op een uitgebreide enquête onder medewerkers naar draagcomfort, representativiteit en beroepsfunctionaliteit.

De eerste passessies van de kleding vinden plaats in het voorjaar van 2012. De definitieve ontwerpen worden in het najaar gepresenteerd en vanaf 1 januari 2013 nemen alle Facilicom divisies de kleding daadwerkelijk in gebruik.

Unieke opdracht

Modeontwerper Mart Visser zal bij het gehele proces van het ontwerp tot aan de uitvoering van de kleding nauw betrokken zijn. De couturier heeft inmiddels ruime ervaring in het ontwerpen van bedrijfskleding die voldoet aan de wensen en gebruikseisen van opdrachtgevers, onderscheidend is en het imago van het bedrijf versterkt.

Mart Visser laat in het persbericht weten: "Deze opdracht is een hele grote uitdaging gezien de maatschappelijke impact ervan. Het betreft hier 30.000 medewerkers die dagelijks zichtbaar zijn op straat, bij bedrijven op de werkvloer en bij mensen thuis. Deze opdracht is drie keer zo groot als de opdracht die ik in 2010 voor KLM verzorgde. Het is echt bewonderenswaardig dat een bedrijf met de omvang van Facilicom in deze tijd kiest voor een totale rebranding met zijn bedrijfskleding".

Mart Visser licht verder toe: "Ik ontwerp geen bedrijfskleding, maar kleding voor een bedrijf. Daarom heb ik me bij de schetsen heel goed verdiept in de wensen van de Facilicom-medewerkers zelf. Zij weten tenslotte als beste wat prettig is als het gaat om het dragen van materialen in verschillende seizoenen, de pasvorm, het kleurgebruik en niet te vergeten de functionaliteit."

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.