Fiat en Gucci ontwerpen 'Fiat 500 by Gucci'

MILAAN, 24 februari 2011 15:00 | Lideweij Bosman

Gucci presenteert in samenwerking met Fiat de 'Fiat 500 by Gucci'. Deze speciale versie is door Gucci's creatieve directeur Frida Giannini gestyled. De auto beleeft zijn wereldpremière tijdens de openingsdag van de 'Milan Fashion Week'.

Aan de buitenkant is de auto direct te herkennen als een Gucci Fiat door het welbekende Gucci logo in de wielen. De cursief weergegeven merknaam 'Gucci' is ook te vinden op de stijl van de deuren en op de achterkant van de auto. De auto is verder zowel aan de buiten- als binnenkant voorzien van Gucci's groen-rood-groen; op de stoelen, gordels, versnellingspook, vloermatten en sleutelhouder.

Giannini & Elkann
Frida Giannini vertelt over de samenwerking: "Toen de kleinzoon van Fiat oprichter Giovanni Agnelli, Lapo Elkann, een samenwerking voorstelde, zag ik het meteen als de perfecte gelegenheid om een nieuw 'reis statement' te maken in het jaar waarin Gucci 90 jaar bestaat". Lapo Elkann: "Ik ben vereerd dat ik deze twee op en top en tevens belangrijke Italiaanse merken aan elkaar heb weten te koppelen."

Accessoires
Wie nog niet genoeg Gucci heeft, kan bij de auto ook de passende reisaccessoires zoals kleine lederen goederen, tracksuits, bombers, rijhandschoenen, zonnebrillen en een horloge krijgen. Deze Fiat 500-lijn is leverbaar vanaf april in een select aantal Gucci winkels èn online via www.gucci.com.

De auto zal in een speciale Gucci pop-up store te zien zijn op de internationale Autosalon van Genève. Deze belangrijkste autobeurs van Europa vindt plaats van 3 tot 13 maart. De 500 by Gucci is vanaf 1 april tot 30 juni exclusief online te bestellen via www.500bygucci.com. De prijs begint bij 17.000 euro.

 

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.