Drie sportzaken, drie bestsellers

UTRECHT, 2 februari 2011 10:46 | Door de redactie

Wat is de bestseller van dit moment? We stelden deze vraag aan drie totaal verschillende sportzaken en kregen dus ook drie zeer uiteenlopende antwoorden.

De drie sportzaken die we op de eerste dag van februari vroegen naar de bestseller van dit moment, hebben weinig met elkaar gemeen. Ze bevinden zich in het noorden, midden en zuiden van het land. Het gaat om een algemene sportzaak, een wintersportspecialist en een outdoorzaak.

 

Sport2000, Joure

Bij Sport2000 in Joure zijn het de dames die verantwoordelijk zijn voor de bestseller. De fitnesskleding van Adidas wordt hier op dit moment goed verkocht. "Wij hebben een jong publiek en we hebben een breed assortiment van Adidas. We verkopen ook Nike, maar Adidas ziet er wat sportiever uit en er is meer keus", vertelt assistent bedrijfsleider Loïs Linnenburg, die vermoedt dat het aan de tijd van het jaar ligt dat vrouwelijke klanten juist nu fitnesskleding kopen. "Aan het begin van het jaar hebben veel mensen goede voornemens en gaan ze wat vaker naar de sportschool om af te vallen."

 

Duijvestein Wintersport, Landgraaf

Verkoopmedewerker Nathan Maes moet even goed nadenken over de bestseller van dit moment, maar uiteindelijk blijkt er toch maar één antwoord mogelijk. Op het gebied van ski's wordt het merk K2 bij Duijvestein Wintersport in Landgraaf zonder meer het best verkocht. "Bij K2 zijn bijna alle modellen op dit moment rocker en dat is de reden waarom ski's van dit merk op dit moment vrij goed verkopen. Het is wat de mensen willen", vertelt Nathan Maes die voor de vraag naar de bestseller op kledinggebied doorverwijst naar collega Suzanne Simons. "Zowel voor mannen, vrouwen als kinderen wordt de skikleding van Protest goed verkocht", vertelt ze. "Mensen kiezen voor Protest vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. Klanten met een wat duurdere smaak gaan vaak voor merken als Bogner en Kjus."

 

Kathmandu Outdoor & Travel, Utrecht

Hier en daar wordt al stilletjes gehoopt op het voorjaar, maar een goede, warme winterjas kunnen veel mensen nog best gebruiken, zo blijkt als we Bas Ursem van Kathmandu Outdoor & Travel vragen naar de bestseller van dit moment. De reden waarom in Utrecht de winterjas zo populair is, ligt voor de hand. "Ze zijn in de opruiming, met veertig procent korting. Het is jammer dat mensen niet eerder naar de winkel zijn gekomen voor een winterjas, maar dat is nu eenmaal niet anders", zegt Bas van Ursem. Maar als er één merk waarvoor mensen niet op de uitverkoop wachten, dan is het The North Face. "Dit merk wordt altijd goed verkocht. Als ik op het gebied van jacks één merk moet noemen dat eruit springt, dan is The North Face het meest overtuigend."

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.