Desigual start met schoenencollectie voor zomer 2012

AMSTERDAM, 25 juli 2011 09:00 | Geraldien Prud'homme

Het Spaanse kledingmerk Desigual lanceert de eerste schoenencollectie voor voorjaar/zomer 2012. Een deel van de collectie werd voor het eerst op de Pitti Uomo en Bread & Butter getoond. Schoenvisie sprak tijdens Bread & Butter in Berlijn met product manager Alexandra Benoit.

"Negen maanden geleden zijn we met de productontwikkeling gestart. De collectie bestaat uit 62 modellen voor vrouwen. Ze zijn ontworpen door een Spaanse ontwerpster en sluiten aan bij de kleding van Desigual. Daarnaast is er een premiumlijn, ontworpen door Christian Lacroix, van zo'n zestien modellen", vertelt Alexandra Benoit. 

"Natuurlijk is er veel concurrentie op de schoenenmarkt, maar de meeste collecties zijn saai. Onze schoenen zijn vrolijk en kleurrijk. De voorjaars/zomercollectie is casual, vrouwelijk en sexy. Onze doelgroep is breed. We richten ons op vrouwen van 20 jaar en ouder. De gemiddelde winkelverkoopprijs ligt rond de 99 euro."

Te duur
De schoenen worden door een Spaanse producent in India en China gemaakt, want de productie in Spanje was volgens de product manager te duur.

De eerste schoenencollectie wordt  alleen nog aan kledingdetaillisten en warenhuizen verkocht en is volgend jaar uiteraard ook verkrijgbaar in de eigen winkels. Voor herfst/winter 2012/ 2013 zal de collectie voor schoenwinkeliers in tien Europese landen verkrijgbaar zijn.

Nederland
De schoenen voor voorjaar/zomer 2013 zullen ook in Nederland aan de schoenvakhandel worden verkocht. Die collectie wordt uitgebreid met modellen voor kinderen en mannen, dat zullen vooral slippers en sneakers zijn.  

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.