Desigual-actie: veel shoppers in ondergoed voor gratis kleding

AMSTERDAM, 29 december 2010 12:25 | Chantal van der Meijs

Tientallen mensen stonden 28 december in de vroege ochtend te wachten tot de deuren van de Desigual winkel in Amsterdam open gingen. De eerste 100 mensen in ondergoed mochten een gratis boven- en onderstuk uitzoeken.

In plaats van stikkers plakken begon de Spaanse modeketen Desigual de winteruitverkoop dit jaar op een verrassende wijze: de eerste honderd bezoekers mochten gratis twee kledingstukken uitzoeken, maar dan moesten ze wel in ondergoed verschijnen. Tientallen koopjesjagers stonden dinsdagochtend dan ook te popelen om naar binnen te mogen.

Vroeg opstaan
"Ik sta hier al vanaf half zes 's ochtends", vertelt Younes uit Utrecht aan dagblad Metro. Omdat de gemeente Amsterdam geen vergunning heeft afgegeven voor een buitenverwarming mag hij zijn kleding nog even aanhouden. Als om tien uur de deuren eenmaal opengaan en de eerste honderd klanten zich in de winkel ontdoen van alle kledingstukken, barst de drukte los. Het favoriete uitverkoopitem? "Dat zijn de winterjassen", vertelt een verkoopster aan Metro. "Die zijn het duurst en dat willen de mensen."

Succes
Niet alleen in Amsterdam trokken bezoekers massaal hun kleren uit, ook in Lissabon begon Desigual de uitverkoop op dezelfde wijze. Eerder was de acties al een succes in Madrid, Barcelona en New York.

 

Desigual-actie in Madrid:

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.