Custo terug in Nederland

AMSTERDAM, 29 december 2011 12:32 | Rosita van der Kwaak

Het Spaanse modemerk Custo Barcelona, dat bekend staat om de kleurige prints, is terug in Nederland. Na 2 jaar van afwezigheid maakt het merk in januari 2012 een comeback met een modeshow tijdens de Amsterdam Fashion Week.

Rond het jaar 2000 had Custo Barcelona maar liefst 350 klanten in Nederland, maar in de afgelopen twee jaar was het merk vrijwel verdwenen van de Nederlandse markt. Volgens de nieuwe agent Micha Noot van Brandrush Fashion Agency heeft Custo zich na de 'overspoeling' van Europa door het eveneens Spaanse en kleurrijke merk Desigual gericht op andere markten, zoals Amerika, Japan en Azië. Nu is voor Custo de tijd echter rijp om terug te komen in Europa.

Show 

Op zaterdag 28 Januari geeft Custo een modeshow tijdens de Amsterdam Fashion Week voor (potentiële) klanten, zoals The Factory, De Bijenkorf, Van Dijk, Voorwinden en Van Tilburg.

Micha Noot heeft verder Katja Schuurman, Leontien Borsato en Bridget Maasland uitgenodigd. Deze BN-ers werden vroeger door Custo gesponsord.

Twee lijnen

Custo heeft een collectie voor mannen, vrouwen en kinderen. Brandrush richt zich op de vrouwenlijnen Custo Barcelona (fashion) en Custo Line (meer casual en betaalbaarder). Het merk staat bekend om de kleurige prints, maar verkoopt bijvoorbeeld ook jeans. Beide worden op de catwalk in Amsterdam geshowd. Het merk geeft in februari ook een show tijdens de New York Fashion Week en Custo heeft in januari zoals elk seizoen een stand in de denimhal van Bread & Butter.

 

 

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.