Cast Iron winter 2012/2013: moderne ridders

AMSTERDAM, 30 januari 2012 12:20 | Rosita van der Kwaak

Cast Iron had werkelijk alles uit de kast getrokken voor de show tijdens de Amsterdam Fashion Week op vrijdag 27 januari. De show op de muziek van dj Joost van Bellen vond dan ook plaats in een afgeladen volle zaal.

Het thema van de wintercollectie 2012/2013 van Cast Iron was 'ridders van de 21e eeuw' en 'old heroes', wat in de styling werd afgemaakt met ridders, stoere zwaarden en helmen. De collectie is een mix tussen tailored en denim.

Opgerolde pijpen 

In de wintercollectie van Cast Iron veel uniforminvloeden, militaire workwear, retro jasjes en uiteraard denim. In de collectie veel donkere kleuren, met daarbij allerlei rood- en blauwtinten. Er was geen broek te zien zonder opgerolde pijpen; van jeans tot chino. Een verrassend effect had de (overigens erg knappe) 'senior' die als een niet van echt te onderscheiden viking tussen de jonge goden op de catwalk paradeerde.

Spektakel

DJ Joost van Bellen draaide tijdens de show, die een en al spektakel was met special effects van 'echte' ridders en vikings. De zaal zat afgeladen vol met winkeliers en hun medewerkers én BN-ers als Gordon, Johnny de Mol, Regilio Tuur en tuinman Lodewijk Hoekstra. DJ Marnix (bekend van Loveland) draaide tijdens de afterparty. Ook Johhny de Mol nam achter de draaitafels plaats.

Bekijk de slideshow (foto's: Jeroen Snijders) en de video:Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.