Beter verzuimbeleid levert besparingen MKB op

AMSTERDAM, 6 oktober 2010 13:02 | Kim Pereira

Een beter verzuimbeleid zou het mkb jaarlijks een slordige €214 miljoen kunnen besparen. Dit meldt TNS Nipo in de Telegraaf.

Het regelen van vervanging van zieke werknemers, de administratieve rompslomp en het moeizaam verlopende contact met de arbodiensten zijn grote ergernissen onder mkb'ers die te maken hebben met zieke werknemers. Dat meldt De Telegraaf op basis van onderzoek van TNS Nipo onder bijna 1200 bedrijven.
Besparingen
Uit het onderzoek blijkt verder dat een groot deel (43%) van de ondernemers denkt niets te kunnen besparen door het aanpakken van van ziekteverzuim. En van de resterende 57% procent neemt slechts een derde van de bedrijven ook echt maatregelen om het verzuim aan te pakken. Volgens het onderzoek kan een beter verzuimbeleid echter jaarlijks zo'n €214 miljoen aan besparingen opleveren voor het mkb.
Ziekteverzuimverzekering
Van de ondervraagden blijkt 75% een arbodienstregeling of ziekteverzuimverzekering te hebben. Kleine bedrijven nemen zo'n verzekering vaker af dan grote bedrijven en nemen ook steeds vaker zelf maatregelen tegen ziekteverzuim, zoals het aanpassen van de werkplek en het begeleiden van zieke werknemers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.