Nieuwe algemeen directeur voor Humanoid

AMSTERDAM, 5 augustus 2015 14:11 | Rik de Langen

Het vrouwenmodemerk Humanoid heeft met ingang van 29 juli een nieuwe algemeen directeur.

Yvonne van Dormael is per 29 juli 2015 aangesteld als algemeen directeur van Ateliers Humanoid bv. Ze neemt daarmee de taken over van oprichter Hans Boelens. Mede-oprichter Sandra Harmsen blijft wel aan als creatief directeur. De creatieve koers van Humanoid blijft ongewijzigd.

In een persbericht laat Humanoid weten: "Na 34 jaar bouwen aan Humanoid, hebben eigenaren Sandra Harmsen en Hans Boelens besloten een nieuwe samenwerking aan te gaan voor verdere internationale groei en ontwikkeling van het geliefde Nederlandse merk."

Van Dormael zegt in de verklaring: "Nadat Hans, Sandra en ik meer dan een jaar hebben gesproken over de kansen en mogelijkheden van dit prachtige merk, ben ik blij dat ik nu aan de slag ga. Ik voel me zeer welkom binnen het team, met elkaar gaan we Humanoid nog mooier maken!"

Van Dormael heeft meer dan 20 jaar ervaring in de modebranche, voornamelijk in interim functies. Op haar cv staan onder andere Euretco, Nike, Wehkamp, Spijkers & Spijkers en House of Denim.

Over Humanoid

Humanoid wordt in 1981 opgericht in Arnhem door Sandra Harmsen en Hans Boelens. Het verhaal begint met acht dwarse punkers die het collectief Humanoid vormen. Sandra Harmsen en Hans Boelens openen in 1981 de eerste Humanoid winkel in Arnhem, waar ze kleding van het label Ateliers Humanoid ontwerpen en verkopen. In 1986 is de grote doorbraak, inmiddels wordt hun label wereldwijd verkocht.

In 1988 openen de deuren van de eerste winkel buiten Arnhem en worden er contacten in de Verenigde Staten gelegd. Humanoid staat bekend om rijke materialen zoals kasjmier, alpaca, zijde, suède en leer. Sinds 2006 heeft het merk een eigen schoenencollectie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.