New Balance maakt pro-Trump opmerking, klanten verbranden schoenen

Amsterdam, 17 november 2016 14:38 | Tessa Bentvelsen

“De regering-Obama luisterde niet naar ons en om eerlijk te zijn, denken we dat met de gekozen president Trump zaken de goede kant op gaan.” Deze uitspraak van New Balance zorgde afgelopen dagen voor veel boze reacties, maar volgens New Balance zelf was het niet zo kwaad bedoeld.

Nog geen dag na de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen deed Matt LeBretton - vice president of public affairs – van New Balance een uitspraak tegenover The Wall Street Journal die bij heel wat consumenten in het verkeerde keelgat schoot. “De regering-Obama luisterde niet naar ons en om eerlijk te zijn, denken we dat met de gekozen president Trump zaken de goede kant op gaan.” 


Reactie

Dit zorgde ervoor dat het Bostonse sportschoenenmerk een lading kritiek over zich heen kreeg van consumenten, samen met heel wat filmpjes van verbrande New Balance-schoenen:


Uit context

De uitspraak van LeBretton had te maken met Trump’s visie op het ‘Trans Pacific Partnership’, een handelsakkoord dat tarieven verlaagt voor bedrijven die in het buitenland produceren. Aangezien New Balance één van de weinige Amerikaanse bedrijven is die nog in het thuisland produceert, worden ze met de overeenkomst benadeeld. Uiteindelijk heeft LeBretton nu aan Buzzfeed News laten weten dat de uitspraak correct was, maar dat het uit de context is genomen. “Het statement is correct in de context van handel, we praten niet over een groot geopolitiek iets.”

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.