Louboutin wint rechtszaak tegen Vlaamse anti-islamcampagne

amsterdam, 14 oktober 2013 16:02 | Suzanne van Duijn

De Vlaamse anti-islamcampagne waarin pumps van Louboutin te zien zijn moet stoppen. Dat oordeelde de Antwerpse rechtbank van koophandel vandaag.

Schoenenmerk Louboutin won maandag 14 oktober 2013 een kort geding over de campagne van vereniging Vrouwen Tegen Islamisering (VTI). De vereniging van Vlaams Belang-politica Anke Van Dermeersch moet haar campagne binnen 24 uur stoppen, op straffe van een dwangsom van 1.000 euro per inbreuk. Dit omdat het merk van Louboutin door het gebruik van de bekende pumps in de campagne wordt geschaad.

De campagne

In de campagne is de Vlaams Belang-politica Van dermeersch te zien in een kort rokje en de bekende pumps met rode zool.  Aan de streepjes – die op haar benen zijn gezet – valt te zien hoe volgens de Islam op de roklengte zou worden gereageerd. De streepjes zijn voorzien van bijschriften als ‘steniging’ en ‘verkrachting’. Louboutin wilde niet met de vereniging geassocieerd worden en spande begin oktober een kort geding aan.

Gele zool

Van dermeersch kondigde aan al nieuwe, licht gewijzigde affiches klaar te hebben met daarop vrijwel identieke schoenen, maar dan met gele zolen. Omdat Louboutin alleen de rechten heeft op de rode zool, hoopt VTI dat de schoenontwerper tegen een campagne met gele zolen niets kan beginnen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.