Doelpuntenkorting zorgt voor massa's mensen maar weinig winst

Amsterdam, 16 juni 2014 15:11 | Tessa Bentvelsen

Met het wereldkampioenschap voetbal zijn er niet alleen overal oranjecollecties te vinden maar ook ludieke acties. Over de doelpuntenkorting wordt nog wel een tweede keer nagedacht na de 5-1 overwinning van Nederland op Spanje vorige week.

Op verschillende plekken in Nederland waren sommige winkeliers niet helemaal blij met de 5-1 overwinning van Nederland op Spanje tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Ludieke acties met doelpuntenkorting bracht de winkeliers veel klanten maar tegelijkertijd ook weinig winst. 

Londeman Mannenmode in Sappemeer
In het Groningse Sappemeer dacht ondernemer Gerard Londeman een goede actie te hebben: 10 euro korting op schoenen bij ieder doelpunt van Nederland. Hij plaatste het in een regionale krant, sloot zijn winkel op de dag van de wedstrijd een uur eerder en ging zitten. Niet verwachtend dat zijn actie opgepikt zou worden door social media én dat Nederland dik zou winnen van Spanje met 5-1. “Ik zei tegen mijn dochter, ‘dat wordt een drukke dag morgen’”, laat Londeman aan nu.nl weten. “Ik heb daarna een biertje genomen en ben heerlijk gaan geslapen. Ik ben nu wel doodop. Ze hebben me bijna los gemaakt. Ik heb nog maar een paar kleine en grote maten over. Normaliter doen we hier een heel seizoen over.” Gelukkig is de verkoop van schoenen voor het bedrijf een bijzaak waardoor Londeman Mannenmode niet veel verlies heeft geleden. Voor komende woensdag wil Londeman weer een actie opzetten maar hij durft het nu nog niet aan om bekend te maken wat het precies gaat worden.

Jeans Centre in Leidschendam
Ook Jeans Centre in Leidschendam vond een doelpuntenkorting een goed idee. Maar in plaats van een standaard bedrag per doelpunt, werd hier gerekend met procenten. Maar liefst tien procent korting bij ieder doelpunt dat Nederland tegen Spanje maakte. “Ik zat gisteravond natuurlijk naar de wedstrijd te kijken en toen het 0-1 werd dacht ik ‘wat jammer’”, laat de bedrijfsleider aan Omroep West weten. “Toen het 1-1 werd vond ik het wel leuk. Maar bij 4-1 viel pas het kwartje. En bij de 5-1 dacht ik: shit, nu gaat het morgen erg druk worden.”

Scooter in Enschede
In Enschede hield Ellen Schepers ook een doelpuntenkorting actie in haar kledingwinkel Scooter. Net zoals Jeans Centre gaf ook zij tien procent korting bij ieder doelpunt dat Nederland scoorde. “We hielden er natuurlijk geen rekening mee dat Nederland met 1-5 zou winnen”, laat Schepers aan RTV Oost weten. “Tijdens de wedstrijd kreeg ik allemaal berichtjes van collega's dat ik actie moest ondernemen, omdat er anders helemaal geen marge meer zou overblijven.” Daarom heeft ze ervoor gekozen om niet hoger te gaan dan veertig procent korting. "Het was te heftig. Er zijn honderden klanten geweest. Het was overweldigend. We kunnen slingers maken van de pinbonnen.” Al hoewel ze weinig winst overhoudt heeft ze geen spijt van de actie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.