Deense retailer Envii opent eerste winkel in Nederland

AMSTERDAM, 9 juni 2017 11:43 | Rosita van der Kwaak

Op donderdag 9 juni opende de Deense vrouwenmoderetailer Envii haar eerste Nederlandse winkel in de Negen Straatjes in Amsterdam. De winkel is te vinden op Hartenstraat 9.

Nederland is het eerste land buiten thuisland Denemarken waar Envii een winkel opent. De retailer wilde graag de grens over, om te beginnen naar Berlijn, Stockholm en Amsterdam. Enerzijds omdat deze steden goed aansluiten op het merk, anderzijds omdat via de webshop regelmatig verzoeken uit deze landen binnen komen, vertelt ceo Anne Munk tijdens de opening. In Amsterdam kwam als eerste een geschikt pand voorbij.  

Envii (14) Envii (1) 

“Amsterdam is vergelijkbaar met Kopenhagen. Ook in mode en stijl zien veel overeenkomsten tussen meisjes uit Kopenhagen en Amsterdam”, vertelt Anne Munk. “Amsterdam wordt de eerste stad buiten Denemarken waar we een eigen winkel openen, en daarom voelt het extra spannend. We hebben grote verwachtingen voor Amsterdam."

Envii (2) Envii (3)

Envii werd in 2009 opgericht in Kopenhagen door het bedrijf achter Samsøe & Samsøe. Met een sporty, girly look richt het merk zich op jonge vrouwen die betaalbare mode zoeken. Kleur en prints komen in iedere collectie terug.

Envii (8) Envii (7)

In Denemarken heeft Envii  inmiddels 12 winkels. In Oslo is een shop-in-shop in departmentstore Steen & Strøm, maar het bedrijf geeft voor expansie de voorkeur aan eigen winkels. Het merk richt zich uitsluitend op eigen retail en niet op wholesale. Wanneer de winkel in Amsterdam een succes blijkt, worden meer winkels in Nederland niet uitgesloten.

Envii (10) Envii (11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.