C&A-personeel nog steeds geen salarisverhoging

Amsterdam, 25 oktober 2016 13:12 | Aafje van IJzendoorn

Het personeel van C&A is onrustig. Veel medewerkers van het familiebedrijf hebben volgens de vakbond FNV namelijk sinds 2008 geen salarisverhoging meer gekregen.

‘Een goede cao, met eindelijk eens een loonsverhoging. Dat willen de werknemers van C&A’, schrijft de vakbond FNV op hun site. Afgelopen zomer hebben bijna 200 medewerkers een petitie getekend die de modeketen oproept om na acht jaar eindelijk weer eens fatsoenlijke loonsverhoging toe te passen.

De medewerkers bij C&A hebben al zeker acht jaar geen salarisverhoging meer gekregen volgens de vakbond FNV.

Bijeenkomst

Niels Suijker, vakbondsbestuurder van de FNV, zegt tegen de NOS dat ‘de directie niets met dat verzoek doet’. “Het cao-voorstel van de werkgevers komt erop neer dat medewerkers er nog minimaal tot medio 2018 niets bij krijgen. Op dinsdag 25 oktober organiseert FNV Handel een bijeenkomst in Lisse om dit met medewerkers van C&A te bespreken.

Cao

De modeketen stuurt iedereen met vragen door naar de Vereniging Grootwinkelbedrijven Textiel (VGT). C&A valt onder de cao van de VGT. Ook andere winkelketens als Primark, Claudia Sträter en Vogele vallen hieronder.

Jeroen van Dijken, secretaris van de VGT, laat aan de NOS weten: “Op dit moment hebben we een VGT-cao 2015, die van toepassing is op alle medewerkers in dienst vanaf 1 september 2013. Voor medewerkers in dienst voor die datum, geldt de VGT-cao.”

Maar er is nog een cao in de mode, namelijk die van brancheorganisatie Inretail. Volgens de FNV is die op veel punten slechter dan de VGT-cao daarom heeft de FNV deze ook niet getekend, schrijft NOS. “Als werkgevers willen wij naar één cao voor de hele mode-detailhandel”, zegt van Dijken.

Vooral de medewerkers die in dienst kwamen vóór 1 september 2013, hebben volgens Suijker nu last van de cao. “Het winkelbedrijf heeft veel medewerkers die er lang werken, en zelfs bij C&A een deel van hun hypotheek financieren. Die groep wordt nu door de aanhoudende nullijn steeds harder getroffen.”

Reactie C&A

C&A wilde zelf niet reageren op vragen van de NOS. Het enige wat het modebedrijf kwijt wilde is hoe het gaat in algemene zin: “C&A is na 175 jaar nog steeds een van de meest duurzame fashion-bedrijven, met meer dan 1575 winkels en 19 Europese landen. Naast de activiteiten in Europa heeft C&A ook winkels in Brazilië, Mexico en China”.

 

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.