TOP

94ste editie van Pitti Uomo van start

In Florence is dinsdag 12 juni de mannenmodebeurs Pitti Uomo van start gegaan. Textilia is aanwezig op de toonaangevende beurs en doet verslag.

In een zonnig Florence gaat dinsdag 15 juni de Pitti Uomo van start. Deze editie presenteren ruim 1.200 modemerken er hun lente-zomer 2019-collecties tonen. Onder die merken zijn ook een tiental Nederlandse modemerken aanwezig zoals WAHTS, The GoodPeople, Welter Shelter, Hommard en Chasin’. 

De eerste dag van de Pitti begint rustig, maar bereikt na het middaguur een piek qua drukte. “Eigenlijk is het de hele dag al heel druk,” vertelt Nick van Thull, salesmanager van Dstrezzed. “Dat ligt deels ook wel aan onze locatie. Wij hebben voor de tweede keer een paviljoen en we hebben veel mensen die langslopen en binnen komen lopen omdat ze het er mooi uit vinden zien.” Dstrezzed heeft dit keer een buitenbar waar in het namiddag onder het genot van live saxofoonmuziek cocktails gedronken kunnen worden. 

Een eerste blik langs stand van toonaangevende merken als Lardini, Brunello Cucinelli en Zegna toont ons dat uitgesproken kleuren en prints belangrijk gaan worden voor zomer 2019. Vooral zeegroen, oranjetinten en geel hebben we veel gezien op de Pitti. Ook hebben veel merken fijngebreide polo’s en shirts met een cuban collar opgenomen in hun nieuwe collectie. 

De 94ste editie van Pitti Uomo duurt nog tot en met vrijdag 15 juni 2018. Houd de website en social media-kanalen van Textilia in de gaten voor meer nieuws vanuit Florence. 

Dstrezzed Pitti Uomo 94

Dstrezzed Pitti 94
De stand van Dstrezzed inclusief buitenbar en saxofonist

Jacques Britt
Kleur en prints bij Jacques Britt

Pitti blauw 12 juni 2018